ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

48 παραβιάσεις μέσα σε 72 ώρες των εθνικών συνόρων στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: Αυγούστου 9, 2014 at 9:00 πμ, Last Updated: 
48-παραβιάσεις-του-εθνικού-εναέριου-χώρου
Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων των εναέριων συνόρων μας καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες με το ερώτημα «Πού το πάει τοτουρκικό Γενικό Επιτελείο;» να κυριαρχεί στις συζητήσεις των επιτελών του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ.

Συνολικά είχαμε 48 (!) τουρκικές παραβιάσεις του ΕθνικούΕναέριου Χώρου από δεκάδες τουρκικά μαχητικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 και ανάλογα περιστατικά παραβιάσεων των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαμε και στην θάλασσα.
Συγκεκριμένα την Τρίτη είχαμε 15 παραβιάσεις των εναέριων αυνόρων μας, χθες Πέμπτη, 18 παραβιάσεις και σήμερα 15 παραβιάσεις.
Και όλα αυτά σε μία εποχή που και οι δύο πλευράς του Αιγαίου κατακλύζονται από τουρίστες και ελλοχεύει ο κίνυδνος κάποιου ατυχήματος, έστω και αν τα ελληνικά μαχητικά τηρούν την πάγια εντολή που έχει δοθεί από την κυβέρνηση να μην πλησιάζουν για αναχαιτίσεις τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση μικρότερη το ενός μiλίου.
Σήμερα υπήρξε ιδιαίτερη δραστηριότητα σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Σάμο μέχρι την Κρήτη, από 6 τουρκικά μαχητικά που είχαν εξορμήσει από τις βάσεις της Μπαντίρμα και του Μπαλίκεσιρ μαζί με ένα αεροσκάφος CN-235.
Δύο ελληνικά μαχητικά F-16 προχώρησαν σε «εικονική» αναχαίτισή τους, σήμερα(χαρακτηριστικό είναι ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρεται σε «παρενοχλήσεις από ελληνικά μαχητικά») αλλά απ’ότι φαίνεται θα έχουμε ιδιαίτερα «θερμό» φθινόπωρο και χειμώνα, καθώς νη περιρέσουσα κατάσταση ευνοεί τους τουρκικούς τυχοδιωκτισμούς…
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου