ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

8 συμπτώματα ασθενειών που φαίνονται στο πρόσωπό σας!!!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 8:00 μμ, Last Updated: 
8-συμπτώματα-ασθενειών-που-φαίνονται-στο-πρόσωπό-σας
Πολλές αλλαγές στην εμφάνισή μας, συχνά υπονοούν κάτι άλλο πέρα από την επιφάνεια και πολλές φορές είναι μερικά από τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών. Ακολουθούν μερικά από τα αυτά τα συμπτώματα που εμφανίζονται στην περιοχή του προσώπου και οι ασθένειες που μερικά από αυτά ίσως σημαίνουν:

Ξηρό δέρμα ή χείλη
Η ξηροδερμία στο πρόσωπο και τα χείλη είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Είναι ακόμα πιθανό να υπονοεί πρόβλημα λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα και πιο συγκεκριμένα υποθυρεοειδισμό ή ακόμα και διαβήτη.
Άλλα σημάδια του υποθυρεοειδισμού είναι η αίσθηση του ψύχους, η αύξηση του βάρους και η κούραση, ενώ συμπτώματα του διαβήτη είναι η έντονη δίψα, η συχνή ούρηση και η θολή όραση.
Τριχοφυΐα στο πρόσωπο
Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο σαγόνι, το άνω χείλος και σε άλλες περιοχές του προσώπου είναι ένδειξη του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών. Η τριχοφυΐα είναι αποτέλεσμα των αυξημένων ανδρικών ορμόνων, που είναι μια από τις συνέπειες των συχνού αυτού συνδρόμου των  ωοθηκών.
8-συμπτώματα-ασθενειών-που-φαίνονται-στο-πρόσωπό-σας-1
Υποκίτρινες κηλίδες στα βλέφαρα
Οι ασθενείς που παρουσιάζουν αυτά τα ωχρά σημάδια στα βλέφαρά τους, τα οποία είναι γνωστά και ως ξανθελάσματα και περιέχουν χοληστερίνη, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια. Σε έρευνα του 2011, με δείγμα 13.000 ασθενείς, το 4% από αυτούς είχε τις εν λόγω κηλίδες και αυτό το 4% εμφάνιζε μέχρι και 70% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει προβλήματα καρδιάς και 50% περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα στα επόμενα χρόνια.
Σακούλες κάτω από τα μάτια
Οι σακούλες κάτω από τα μάτια και τα πρησμένα βλέφαρα πιθανά δηλώνουν χρόνιες αλλεργίες, που προκαλούν διαστολή και συνεπαγόμενη διαρροή στα αιμοφόρα αγγεία. Στην ευαίσθητη περιοχή των βλεφάρων, κάτω από τα μάτια αυτό μεταφράζεται με πρήξιμο και μια πιο σκούρα απόχρωση από τον τόνο του δέρματος.
Ασυμμετρία προσώπου
Ένα από τα πρώτα σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου είναι η ασυμμετρία στο πρόσωπο του ασθενή. Οι περισσότεροι πάσχοντες το αντιλαμβάνονται, όταν κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και μοιάζει το πρόσωπό τους «κάπως περίεργο και διαφορετικό». Το ίδιο σύμπτωμα μπορεί να γίνει αντιληπτό αν νιώσετε μούδιασμα στο μισό σας πρόσωπο ή νιώθετε πως δεν μπορείτε να γελάσετε κανονικά. Σε κάθε περίπτωση καλέστε άμεσα τις πρώτες βοήθειες.
Αποχρωματισμένη επιδερμίδα
Ακόμα και οι πιο μικρές αλλαγές στο χρώμα της επιδερμίδας είναι ένδειξη για κάποιο άλλο πρόβλημα. Η χλωμάδα είναι σημάδι αναιμίας, η κίτρινη απόχρωση είναι σύμπτωμα ηπατικών προβλημάτων και η γαλάζια απόχρωση σε χείλη ή νύχια μπορεί να σημαίνει προβλήματα σε καρδιά ή πνεύμονες.
8-συμπτώματα-ασθενειών-που-φαίνονται-στο-πρόσωπό-σας-2
Εξανθήματα και σημάδια
Ακόμα και προβλήματα στο πεπτικό σύστημα μπορούν να βρουν τον τρόπο να φανούν στο δέρμα σας. Κοκκινίλες που προκαλούν φαγούρα υπονοούν κοιλιοκάκη, εξάνθημα στο σχήμα της πεταλούδας στα ζυγωματικά ή πάνω από τη μύτη είναι μερικά από τα συμπτώματα του λύκου, ακόμα μιας αυτοάνοσης ασθένειας, ενώ αλλεργίες, φλεγμονές και λοιπές λοιμώξεις επίσης προκαλούν φαγούρα και κοκκινίλες στο πρόσωπο.
Μαζεμένο πηγούνι
Ο παχύς λαιμός και το μικρό σαγόνι είναι ενδείξεις ότι πάσχετε από υπνική άπνοια, μια διαταραχή κατά την οποία κατά τη διάρκεια του ύπνου παρατηρείται διακοπή της αναπνοής για 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Εάν ροχαλίζετε με ένταση, ξυπνάτε με πονοκεφάλους ή με αδικαιολόγητη κούραση, ίσως να πάσχετε από άπνοια, και καλό θα ήταν να το ελέγξετε.
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου