ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Θες να αγοράζεις φθηνότερα; Δες τι πρέπει να κάνεις…

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 3:00 μμ, Last Updated: 
θες-να-αγοράζεις-φθηνότερα-δες-τι-πρέπει-να-κάνεις
Χιλιάδες καταναλωτές, έβλεπαν μέχρι σήμερα χαμηλότερες τιμές στα e-shops του διαδικτύου αλλά δεν άγγιζαν.. Ο λόγος; Είτε δεν είχαν, είτε δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα φοβούμενοι τη διαρροή των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων.

 Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών καταστημάτων και οι τράπεζες το κατάλαβαν, και έδωσαν λύση. Πλέον όλα τα σοβαρά e-shops πωλούν με αντικαταβολή ενώ οι καταναλωτές έχουν στα χέρια τους και τη λύση της προπληρωμένης κάρτας για να μην διακινδυνεύουν σε περίπτωση απώλειας της κάρτας τους.
Αφού λοιπόν λύθηκε και το πρόβλημα της πληρωμής, το μόνο που μένει είναι να αντιληφθούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο για να κάνουμε φθηνότερες αγορές. Δύο είναι οι τρόποι:
1. Να κάνουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα που θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τις φθηνότερες τιμές. Σε αυτό μπορούν να συμβάλουν οι μηχανές αναζήτησης που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο διαδίκτυο όπως είναι το skroutz.gr και το bestprices.gr. Οι συγκεκριμένες πύλες επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει ηλεκτρονική αναζήτηση του προϊόντος που τον ενδιαφέρει και να εντοπίσει ποιο κατάστημα του εξασφαλίζει τη χαμηλότερη τιμή. Η διαφορά από το ακριβότερο μέχρι το φθηνότερο ειδικά σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όπου τα περιθώρια κέρδους είναι μεγάλα για τις εταιρείες, μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 60%. Αν αναρωτιέται κάποιος γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, η απάντηση είναι η εξής. Συγκεκριμένα e-shops εκτός από το να ασκούν επιθετικότερη τιμολογιακή πολιτική, προχωρούν και σε απευθείας εισαγωγές προϊόντων παρακάμπτοντας τον επίσημο αντιπρόσωπο της χώρας. Έτσι, καταφέρνουν να προσφέρουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές αν και πολλές φορές ο καταναλωτής έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μην μπορεί να απευθυνθεί στην τοπική αντιπροσωπεία σε περίπτωση βλάβης.
2. Να φτιάξουμε ένα «καλάθι» προϊόντων το οποίο προμηθευόμαστε σε τακτική βάση μέσα από το supermarket και να εντοπίσουμε ποιο κατάστημα διαθέτει αυτό το «καλάθι» προϊόντων σε καλύτερες τιμές. Τέτοιου είδους υπηρεσία, προσφέρει ακόμη και η πύλη e-prices.gr η οποία ανήκει και συντηρείται από τη γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης (σ.σ οι τιμές ανανεώνονται ανά 15νθήμερο).
3. Η τρίτη λύση, είναι να προχωρήσετε σε αγορές από καταστήματα του εξωτερικού όπου, σε πολλά είδη, θα βρείτε σαφώς χαμηλότερες τιμές. Αν μπλέξετε με καταστήματα εκτός ΕΕ να έχετε κατά νου τα μεταφορικά έξοδα και τυχόν κόστη που θα χρειαστεί να πληρώσετε στο τελωνείο.
4. Κάντε έρευνα αγοράς ακόμη και για είδη που δεν φαντάζεστε ότι μπορείτε να βρείτε φθηνότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «ηλεκτρονικά φαρμακεία» τα οποία ήδη δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και προσφέρουν καλλυντικά, κρέμες και άλλα παρόμοια προϊόντα (όχι φάρμακα) σε τιμές χαμηλότερες ακόμη και κατά 40% συγκριτικά με αυτές που θα βρείτε στα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου