ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ο Σέρβος Πατριάρχης επισκέπτεται το Άγιο Όρος, με πρώτο σταθμό της θες/νικη

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,    " 

Posted: Οκτωβρίου 18, 2014 at 4:14 μμ, Last Updated: 
Patrijarh
Ο Αγιότατος Πατριάρχης Σερβίας  Κ.Κ. Ειρηναίος μετέβη στο Άγιο Όρος, όπου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Στην ιστοσελίδα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναρτήθηκε ότι τον Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο θα υποδεχτεί, πρώτα, στη Θεσσαλονίκη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεάπολης και Σταυρούπολης, κ. Βαρνάβας, μεγάλος φίλος του σερβικού λαού, με τον οποίο ο Πατριάρχης Ειρηναίος θα επισκεφθεί το Σερβικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο στην ελληνική συμπρωτεύουσα, με την ευκαιρία της επισήμανσης των 100 χρόνων από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και θα τελέσει νεκρώσιμη Θεία Λειτουργία και μνημόσυνη για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων ηρώων.

Τον Πατριάρχη Ειρηναίο συνοδεύουν οι Σεβάσμιοι επίσκοποι Ζβόρνικ και Τούζλας, κ. Χρυσόστομος, και Ζίτσας, κ. Ιουστίνος. Επίσης, ο Πατριάρχης Ειρηναίος πρόκειται να συναντηθεί στις Καρυές, διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους, με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, δηλ. της διοίκησης του Αγίου Όρους.
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος πρόκειται να τελέσει Θεία Αρχιερατική Λειτουργία στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου και θα δει πώς προχωρούν τα έργα ανακαίνισης του συγκροτήματος αυτού του αιωνόβιου σερβικού μοναστηριού.
Με αισθήματα χαράς, αγάπης και σεβασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας καλωσὀρισε το Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το πρόσωπο του κ. Ειρηναίου κοσμεί την χορεία των Πατριαρχών της καθολικής ορθοδόξου Εκκλησίας ως γνησίου ποιμενάρχου.
Το Μακαριώτατο Πατριάρχη καλωσόρισαν στην Θες/νικη ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός και ο Δήμαρχος Νεαπόλεως και Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης ενώ παρόντες ήταν οι Βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κ. Γκιουλέκας, Κ. Μάρκου, ο Διοικητής του Γ” Σώματος Στρατού και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.
Στην αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Θεό που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στον ευλογημένο τόπο της Νεάπολης και να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Σέρβους που έπεσαν πιστοί στο καθήκον τους για την ελευθερία και υπογράμμισε τις στενές σχέσεις αγάπης και φιλίας των Ελλήνων με τους Σέρβους που έχουν βαθιές ρίζες στην ιστορία αλλά έχουν και μέλλον.
Εδώ στο Pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι η επίσκεψη του Σέρβου Πατριάρχη σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Η παραδοσιακή φιλία ελλήνων και Σέρβων είναι αναγκαία να ενεργοποιηθεί εκ νέου ,ως αντιστάθμισμα  των αλβανικών και τουρκικών προκλήσεων. Η εκκλησία πάντα έπαιζε ρόλο γεφυροποιού ακόμα και για τους αλλόθρησκους.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου