ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Νέα γενιάς πολεμικά πλοία τύπου χόβερκραφτ σχεδιάζει η ρωσική βιομηχανία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 18, 2014 at 4:57 μμ, Last Updated: 
xoverkraft
Η Ρωσία σχεδιάζει την παραγωγή χόβερκραφτ νέας γενιάς, μετά την ανάπτυξη μαζικής παραγωγή κινητήρων αεριοστροβίλων. Τέτοια σκάφη θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ρωσικά ελικοπτεροφόρα τύπου «Mistral», είπε σε μια συνέντευξη στο  πρακτορείο TASS ο Ίγκορ Ζαχάροφ, αναπληρωτής γενικός σχεδιαστής του Κεντρικού σχεδιαστικού γραφείου ALMAZ, όπου κατασκευάστηκαν τα  προηγούμενα χόβερκραφτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για χόβερκραφτ στις διαστάσεις του σκάφους «Murena». Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η παραγωγή των εν λόγω σκαφών, που θα έχουν εκτόπισμα 150 τόνων, μήκος περίπου 30 μέτρα και πλάτος 14,5 μέτρα, σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στα ναυπηγεία του  Χαμπάροφσκ.
Τα προβλήματα με τις προμήθειες κινητήρων αεριοστροβίλων για τα ρωσικά πλοία συνδέονται με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου βρίσκονται τα περισσότερα εργοστάσια οι οποίες στο παρελθόν  κατασκεύαζαν για λογαριασμό της Ρωσίας τους κινητήρες αυτούς . Τώρα το εργοστάσιο της Saturn στην περιοχή Ρίμπινσκ, στο πλαίσιο του προγράμματος υποκατάστασης εισαγωγών, κατασκευάζει  ρωσικούς κινητήρες αεριοστροβίλων  .
Εμείς εδώ στο Pentapostagma.gr,αναφέρεαμε παλιαότερα για τα προβλήματα της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας , λόγω του ότι αρκετά εργοστάσια βρισκόντουσαν σε ουκρανικό έδαφος. Επίσης επισημαίνουμε ότι ο τύπος του συγκεκριμένου πολεμικού πλοίου, σε μεγαλύτερη κλίμακα και διάσταση , κρίθηκε ως  κατάλληλος για το Αιγαίο πέλαγος, μεταφέροντας ειδικές δυνάμεις όπως οι πεζοναύτες τάχιστα  σε κάθε ελληνικό νησί σε περίοδο πιθανής κρίσης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου