ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Οι κινέζοι θέλουν να συνδέσουν σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Βελιγραδίου – Βουδαπέστης


Posted: Δεκεμβρίου 19, 2014 at 12:27 πμ, Last Updated: 
serbia
Οι πρωθυπουργοί της Κίνας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της ΠΓΔΜ εξέφρασαν σήμερα στο Βελιγράδι ικανοποίηση από το γεγονός που θα κατασκευαστεί σιδηροδρομική γραμμή Βελιγραδίου – Βουδαπέστης, και τόνισαν πως αυτό θα αποβεί προς όφελος των χωρών της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, και, επίσης, προς όφελος της ανάπτυξης γενικής συνεργασίας της Κίνας με τα Βαλκάνια , γράφει η σερβική εφημερίδα politika.rs.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, κ. Li Kećijang, είπε, μετά από την τελετή υπογραφής δύο συμφωνιών για ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα σε εκπροσώπους των σιδηρόδρομων της Σερβίας και της Ουγγαρίας, και των τελωνειακών οργάνων των δύο χωρών, ότι αυτή η σιδηροδρομική γραμμή θα συμβάλει για την παραπέρα οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας και της Ουγγαρίας, αλλά και ότι θα γίνει ωφέλιμη και για τις άλλες των Βαλκανίων, εννοώντας προφανώς την χώρα μας.
Ειδικά, ο Λι Κετσιάνγκ αναμένει ότι τα έργα κατασκευής αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής θα περατωθούν σε δύο χρόνια. Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Aleksandar Vučić, δήλωσε, με την ευκαιρία, ότι η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία μέρα για τη Σερβία και υπέδειξε ότι η σιδηροδρομική γραμμή Βουδαπέστης – Βελιγραδίου θα φέρει όχι μόνο την ανάπτυξη της βιομηχανίας και των σιδηρόδρομων, αλλά και θα έχει σαν αποτέλεσμα την σύνδεση της Σερβίας με την Ουγγαρία, με την ΠΓΔΜ, και με την Ελλάδα, και θα εξασφαλίσει γρηγορότερη ροή επιβατών και εμπορευμάτων.
Τονίσαμε σε άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, για το ρωσοκινεζικό σχέδιο αναβίωσης του δρόμου του μεταξιού, το οποίο θα καταλήγει στην Ευρώπη μέσω Βαλκανίων, προωθώντας την πληθώρα των εμπορευμάτων . Το σχέδιο είναι φιλόδοξο και θα αλλάξει εντελώς τον χάρτη όπως τον γνωρίζουμε έως σήμερα.
pentapostagma.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%ad%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%81%ce%bf.html#ixzz3MNEH6ALr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου