ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μαγνητίζει και με το μυαλό της

Μαγνητίζει και με το μυαλό της

Μαγνητίζει και με το μυαλό της

Η Ελληνίδα πολιτικός που αποτελεί το πρόσωπο της μεσογειακής ομορφιάς, η Κρητικοπούλα Όλγα Κεφαλογιάννη, φαίνεται να είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον τουρισμό της χώρας μας, του οποίου ηγείται ως υπουργός. Η εντυπωσιακή κα Κεφαλογιάννη, που διακρίνεται για τη φρέσκια προσέγγισή της στα θέματα της αρμοδιότητάς της, σε κάθε της εμφάνιση καταφέρνει να μαγνητίζει τα φλας των φωτογράφων και τα ανδρικά βλέμματα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ακόμα και ο «πλανητάρχης» Μπαράκ Ομπάμα έπεσε θύμα της γοητείας της: «το κατέχει το σπορ. Είναι επιρρεπής (σ.σ. στο φλερτ)», σχολιάζει η Όλγα, αποκαλύπτοντας πως η πρώτη κουβέντα που της είπε είναι «you are very beautiful (είσαι πολύ όμορφη)». Έχοντας κουραστεί να ακούει συνεχώς σχόλια για την εμφάνισή της, είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στην Ιαπωνία που βρέθηκε για να προωθήσει τις ομορφιές της Ελλάδας τα αιτήματα για συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις έπεφταν βροχή, η υπουργός Τουρισμού είπε πως «δεν είμαι γκόμενα, ούτε το παίζω τέτοια. Τελεία. Προσπάθεια και πάλι προσπάθεια».
Αλήθεια λέει… Ρίξτε μια ματιά στο βιογραφικό της και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστείτε. Πτυχίο νομικής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστώνη, άριστη γνώση αγγλικών, γαλλικών και ισπανικών, είναι μερικά μόνο από τα προσόντα της 39χρονης πολιτικού. Κόρη ενός από τους «βαρόνους» της Νέας Δημοκρατίας και τα πιο βαριά ονόματα της πολιτικής ζωής του τόπου, του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, η εντυπωσιακή Όλγα έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της Κύπρου, ενώ έχει συγγράψει και το βιβλίο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Έχοντας κάνει ακόμα και τον απεσταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, να μην μπορεί να ξεκολλήσει από δίπλα της και να την παρακαλάει για έναν φιλικό ασπασμό, η όμορφη Κρητικοπούλα ξέρει να βάζει τον καθένα που ξεφεύγει στη θέση του! «Το πραγματικό ζητούμενο είναι να κερδίζεις την προσοχή, όχι τόσο των συναδέλφων σου, αλλά κυρίως της κοινωνίας, για τις καινούργιες ιδέες που κομίζεις, το ήθος και την αξιοπρέπειά σου. Θα ήθελα να έβλεπα περισσότερες γυναίκες στη Βουλή», δηλώνει η ίδια. Αυτό που σίγουρα δεν θέλει να βλέπει στη Βουλή η υπουργός είναι «η χυδαιότητα και η έλλειψη αισθητικής. Τώρα, σε παρακαλώ. Να κυκλοφορείς με σχισμένο μπλου τζιν; Να σουλατσάρεις σαν ξέκωλο;».
Η εικόνα που έχει χτίσει στα media η Όλγα Κεφαλογιάννη κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα εγχειρίδιο «χτισίματος» πολιτικού προφίλ: νέα, όμορφη, έξυπνη, πιστή οικογενειάρχης, με χιούμορ, με απλά λόγια ένα θηλυκό που ξέρει πότε θα κερδίσει κάποιον –ή κάτι– με τη γοητεία της και πότε με το μυαλό της, η υπουργός Τουρισμού έχει βάλει τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον στην κεντροδεξιά παράταξη.
Υ.Γ.: Όσοι πιστοί θαυμαστές καλά θα κάνετε να… μην προσέλθετε, καθώς η καρδιά της Όλγας Κεφαλογιάννη ανήκει εδώ και εννέα χρόνια στον σύζυγο της, τον Μάνο, με το οποίο δεν χάνει ευκαιρία να συναντιούνται μέσα στην ημέρα ακόμα και για ένα καφεδάκι στα γρήγορα. Αν θέλετε, ωστόσο, να τη συναντήσετε για να τη θαυμάσετε από κοντά, τα αγαπημένα της χόμπι είναι ο κινηματογράφος και η καλή μουσική, με αδυναμία στον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Νίκο Ξυλούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου