ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

15/12/2014
Περισσότερη προσοχή από μέρους της γερμανικής κυβέρνησης προς τις νησυχίες των πολιτών για τη μετανάστευση θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση του TNS για το περιοδικό Spiegel, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν παίρνει αρκετά σοβαρά υπ’ όψιν του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο.
Παράλληλα, περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους «εξισλαμίζεται».
Στη Δρέσδη πραγματοποιούνται εδώ και δύο μήνες πορείες κάθε Δευτέρα, τις οποίες διοργανώνει η οργάνωση PEGIDA, που σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», η οποία ισχυρίζεται ότι δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά ότι επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.
Στο μεταξύ, άλλη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά του Ifop που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal du dimanche, δείχνει ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γάλλων (72%) έχουν θετική άποψη για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Η Μέρκελ, που επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), συγκεντρώνει μόλις το 28% των αρνητικών απόψεων, βάσει της δημοσκόπησης αυτής.
Οι ψηφοφόροι της δεξιάς έχουν σε ποσοστό 95% θετική γνώμη για τη Μέρκελ, ενώ το ποσοστό επιδοκιμασίας της Γερμανίδας καγκελαρίου φτάνει το 64% μεταξύ των υποστηρικτών της αριστεράς και το 68% μεταξύ των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου.
Μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι είναι «λυπηρό το γεγονός ότι Γάλλοι πολιτικοί επικρίνουν με έντονο τρόπο τη Γερμανία, με δεδομένη τη γαλλογερμανική σχέση». Επίσης, για το 64% των ερωτηθέντων, η Γαλλία θα έπρεπε «να εμπνευστεί από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στη Γερμανία».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου