ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

« ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ » ( Ανάρτηση 1η)





 « ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ »
Tαξίδι στους μοντέρνους καιρούς της Κ Ι Ν Α Σ που πραγματοποιήθηκε από μια παρέα γυναικών από την μαγευτική πόλη του ΝΑΥΠΛΙΟΥ.
Για αυτήν την χρονιά  ( 2014 ) η επιλογή του ταξιδίου τους ήταν η ΚΙΝΑ ανεβάζοντας το πλαφόν των 7 ημερών σε 9 ημέρες λόγω της μεγάλης απόστασης το οποίο πραγματοποιήθηκε από 27-10-2014 έως και 4-11-2014.
Το παρακάτω κείμενο  βασίζεται στο Βιβλίο του Ταξιδιωτικού Γραφείου Versus Travel με το οποίο ταξίδεψε η παρέα των γυναικών  που το έχει γράψει ο κ. Παντελής ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ  ξεναγός του γκρούπ.

Πολλά κείμενα είναι αυτούσια όπως τα γράφει ο ίδιος  για την καλύτερη ενημέρωσή σας.   Υπάρχουν  ακόμα και μερικές γενικές πληροφορίες των ιδίων γυναικών που αποκόμισαν από αυτό το ταξίδι. Όλα αυτά για όσο το δυνατό την καλύτερη απεικόνιση του ταξιδίου αυτού και όπως σας γράφω στον τίτλο της ανάρτησης να ταξιδέψετε νοερώς στην όμορφη Κ Ι Ν Α.

Επίσης υπάρχουν και  σκαναρισμένες φωτογραφίες από το βιβλίο BEIJING TOURISM TREASURED SOUVENIR επειδή τα τοπία που υπάρχουν μέσα σε αυτό ήταν αδύνατον να φωτογραφηθούν από οποιοδήποτε ερασιτέχνη.  

Τέλος  θα υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες για την κατανόηση των αναγραφομένων όσο είναι δυνατό.


Τό  φωτογραφικό υλικό που είναι  αρκετά πλούσιο που είναι αδύνατο να αναρτηθεί όλο. ΄Εγινε όσο είναι δυνατόν η καλύτερη επιλογή για να δείτε την πραγματική εικόνα του Κράτους της ΚΙΝΑΣ με τις μεγαλουπόλεις του.


Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολλές οι δε εμπειρίες εναλλάσσονται η μία την άλλη.
Η ΚΙΝΑ είναι χώρα που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Στα χρόνια αυτά  ζούμε  το σύνδρομο της Κίνας.
Το Κινέζικο θαύμα και το νέο Κινέζικο αιώνα, τον 21ο ολόκληρος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του ανατολικά γλυκοκοιτάζοντας τον  κινεζικό παράδεισο.

Ξύπνησε ο κοιμισμένος γίγαντας όπου μας δείχνει τα  δόντια του και όπως δείχνει ήρθε για να μείνει και μάλιστα αρκετά δυναμικά.

Κάποτε μιλούσαμε για τους Ουρανοξύστες  του Μανχάταν σήμερα μπορούμε  να μιλάμε για τους Ουρανοξύστες της Σαγκάης.




Στο Πεκίνο έγιναν οι  Ολυμπιακοί αγώνες το 2008.




Στην Κίνα είδαμε σύγχρονους αυτοκινητόδρομους – μοντέρνα αεροδρόμια – νέες πόλεις – κολοσσιαία έργα.



΄Εως το 2015 η Κίνα θα είναι ανάμεσα στις δεκαπέντε μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, στο νούμερο 4 της λίστας πίσω από τις Η.Π.Α. την Ιαπωνία και τη Γερμανία.

Τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος ταξιδεύοντας στην Κίνα έγραψε :  «…….βλογημένη να’  ναι η λασπερή τούτη Κίνα, η μόνη σήμερα στο κόσμο που μπορεί να σου δώσει από τώρα  να μαντέψεις με υπερηφάνεια τη μελλούμενη, την ποιο μακρινή ανθρωπότητα… «  αποκτούν σήμερα μέγιστη αξία καθώς προφήτευαν τι θα συνέβαινε έναν περίπου αιώνα αργότερα…..

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η παράδοση  της μυθολογίας στην Κινέζικη λογοτεχνία φθάνει μέχρι το 200 μ.χ. Υπάρχουν προληπτικές Ιστορίες για Θεούς και  φαντάσματα και την επιρροή τους  στους ανθρώπους, για δράκους και φίδια με ικανότητες να μετατρέπονται σε όμορφες γυναίκες.

Σε άλλη ανάρτηση η συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου