ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

05/02/2015
Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους. Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία του ΙΚΑ, σχηματίστηκε δικογραφία για εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φόρων από τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα ραφής και εμπορίας ενδυμάτων.

Οι επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής, προέβαιναν σε ασφαλίσεις εργαζομένων, χωρίς να καταβάλλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ επιπλέον δεν κατέβαλλαν και τους αναλογούντες φόρους στις οικείες ΔΥΟ.

Μάλιστα, οι δύο από τις επιχειρήσεις αυτές ασφάλισαν προσωπικό το οποίο ουδέποτε εργάστηκε σε αυτές ή εργάστηκε για λογαριασμό άλλων εργοδοτών. Ακόμη, από ελέγχους που πραγματοποίησε το ΙΚΑ στις έδρες και σε υποκαταστήματα των επιχειρήσεων αυτών, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ άλλες λειτούργησαν για μικρό χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι δύο από τις επιχειρήσεις ασφάλιζαν εικονικά εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων, καθώς και τους εργοδότες τους, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούντο στο ίδιο αντικείμενο.
Συγκεκριμένα, η μία επιχείρηση ασφάλισε εικονικά 18 άτομα άλλης επιχείρησης, καθώς και τον εργοδότη της, ο οποίος όφειλε ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, ύψους 92.000 ευρώ. Η άλλη επιχείρηση ασφάλισε το σύνολο των εργαζομένων άλλης επιχείρησης, η οποία όφειλε ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια δεν κατέβαλλε εισφορές ύψους 301.419 ευρώ.
Η ζημία που προκλήθηκε από τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις ανέρχεται, σύμφωνα με το ΙΚΑ, σε περίπου 2.340.000 ευρώ, ενώ οφείλουν στην Εφορία συνολικά περίπου 2.730.000 ευρώ, ποσό που αφορά στη μη καταβολή ΦΠΑ, ΦΜΥ και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου