ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

«Τα αλάδωτα του παπά για…. πεινασμένους» – Χορτόσουπα


Posted: Φεβρουαρίου 28, 2015 at 8:10 πμ, Last Updated: 
«Τα αλάδωτα του παπά για…. πεινασμένους»
Επειδή, ιδιαιτέρως, την περίοδο της Μεγ. Τεσσαρακοστής πολλοί από τους χριστιανούς μας θέλουν να τηρήσουν την αλάδωτη νηστεία, ως μέσον άσκησης και αγιασμού τους, γι αυτό επιθυμούμε να τους βοηθήσουμε στο ευλογημένο αυτό έργο εγκαινιάζοντας μια ιδιαίτερη στήλη στην «Ηλιαχτίδα μας» δίνοντάς τους ωραίες και το σπουδαιότερον, δοκιμασμένες ιδέες!
Οι συνταγές που θα συστήνουμε συχνά-πυκνά είναι απλές, εύγεστες και πολλές βέβαια όχι απολύτως πρωτότυπες, αλλά είναι κυρίως δοκιμασμένες, από λάρυγγα ιδιαιτέρως απαιτητικό και γευσιγνώστη…
Σκοπός μας όπως είπαμε είναι ένας και μοναδικός, να βοηθήσουμε τους αγαπητούς αδελφούς μας- «πεινασμένους» στο πράγματι δύσκολο έργο της αλάδωτης νηστείας. Μάλιστα θα θέλαμε αν μπορούσαν και οι αναγνώστες να μας αποστέλλουν συνταγές δικές τους με την προϋπόθεση ότι θα τις έχουν και οι ίδιοι παρασκευάσει και έχουν εμπειρία του καλού αποτελέσματος. Μπορούν ακόμη να συστήνουν πρωτότυπα, αλάδωτα-νηστήσιμα προϊόντα φαγητά ή και γλυκίσματα, που βρήκαν στην αγορά τα δοκίμασαν και έμειναν ενθουσιασμένοι ή έστω ευχαριστημένοι.
Έτσι λοιπόν ξεκινούμε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2015 με μια υπέροχη-θρεπτικότατη και απλούστατη χορτόσουπα. Οι συνταγές μας πάντοτε θα αφορούν δύο άτομα που θα φάνε κανονικές μερίδες το μεσημέρι και θα μείνει και λίγο για το βραδινό τους.
Χορτόσουπα αλάδωτη φυσικά!

Αφού βάλουμε την κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό να βράσει, αρχίζουμε την παρασκευή του φαγητού μας. Καθαρίζουμε 3 μεγάλες πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά-μεγάλα κομμάτια. 1 μεγάλο σχετικά κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο. Επίσης χρησιμοποιούμε σέλινο κομμένο σε κομματάκια, που μπορούμε να το φυλάμε και στην κατάψυξη, άνιθο, 3-4 κολοκυθάκια φρέσκα, μπορούμε να βάλουμε και λίγα μανιτάρια από κονσέρβα. Αφού το νερό βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μας. Μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι αλλά και έτοιμα ντοματάκια pumaro. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και το 1/10 κύβου κνορ λαχανικών .
Η βράση του φαγητού μας θα διαρκέσει περίπου 35-40΄. Το μυστικό είναι ότι αφού έχουν σχεδόν βράσει τα υλικά μας, με μία τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα 2/3 των υλικών, κρεμμύδια, σκόρδα, ολόκληρες πατάτες κ.τ.λ.π. και τα λιώνουμε στο multi με λίγο ζουμί και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα μας μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο. Η χορτόσουπά μας σερβίρεται ζεστή, όχι καυτή γιατί ο ουρανίσκος και η γλώσσα θα σας εκδικηθούν. Η χορτόσουπά μας είναι ωραιότερη όταν προσθέσουμε και φρέσκο λεμονάκι.
Άντε λοιπόν και καλή όρεξη!!!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b4%cf%89%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf.html#ixzz3TAvbGsuL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου