Μετά από διερευνητική αποστολή της στη Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα ISIL η Bangura στο διαδικτυακό μέσο Middle East Eye ότι η ομάδα takfiri διαπράττει φριχτά εγκλήματα σε βάρος των γυναικών, ιδιαίτερα εναντίον της κοινότητας Izadi.
Μετά την επίθεση των ισλαμιστών ένα χωριό, έγδυσαν τα κορίτσια, τους τεστ παρθενίας, αξιολόγησαν τις φυσικές ιδιότητές τους και να τις στείλετε σε σκλαβοπάζαρα διαχωρίζοντας για τη Ράκκα τις νεώτερες και ομορφότερες, συμπληρώνει η Bangura.
Τα έντονα παζάρια σπάνε συνήθως σε δημοπρασίες σκλάβων, όπου τα κορίτσια πωλούνται γυμνά, αλλά πρώτα επιλέγουν οι ηγέτε, ύστερα οι εμίρηδες και τέλος οι μαχητές.
Κάθε αγοραστής παίρνει συνήθως τρία ή τέσσερα κορίτσια, τα κρατά για μερικούς μήνες, και στη συνέχεια, όταν τα βαρεθεί, τα πωλεί.
Υπάρχει μάλιστα περίπτωση κοριτσιού που έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης 22 φορές (!) ενώ ένας ηγέτης των τζιχαντιστών είχε γράψει το όνομά του στο χέρι της για να δείξει ότι ήταν δική του «ιδιοκτησία».
Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, προέκυψε πως η ISIL έχει πράγματι θεσμοθετήσει τη σεξουαλική βία και τη χρησιμοποιεί ως τακτική της τρομοκρατίας για να προωθήσει βασικές στρατηγικές προτεραιότητες, όπως η επιβολή της τάξης και πειθαρχίας, η άντληση κεφαλαίων αλλά και η στρατολόγηση νέων μελών.
Για παράδειγμα, δεκάδες χιλιάδες των μελών της ISIL αναμένουν ότι θα «πάρουν» γυναίκες να «παντρευτούν» μετά την ένταξή τους στις τάξεις της οργάνωσης.