Όλους τους αγνούς αγωνιστές…
Όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ!
ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
Γιατί ο πόλεμος που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη πατρίδα μας είναι «σκοτεινός» και καταχθόνιος.
Είναι ύπουλος και βρόμικος. Μας αφοπλίζουν με κάθε πρόστυχο, θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, ώστε να μας οδηγήσουν σε πλήρη εξανδραποδισμό, σε εθνική και οικονομική εξαθλίωση, σε ολοκληρωτική και συνειδησιακή μιζέρια, σε σωματική και πνευματική υποδούλωση.
Σε ηθικό ξεπεσμό!
Οτιδήποτε, μπορεί να πλήξει την χοϊκή ανθρώπινη ύπαρξη εξωτερικά, όσο και να την θωρακίσεις. Τίποτα δεν μπορεί όμως να βλάψει τον έσω και ψυχικό άνθρωπο, τον νοήμονα, τον πνευματικό και τον εν εγρηγόρσει που έχει θωρακιστεί εσωτερικά! Τίποτα δεν μπορεί να προσβάλλει τον ΈνΘεο Έλληνα!
Ναι! Ο Θεός, μας έκανε πρώτα Έλληνες, νοήμονες, σκεπτόμενους, μαχητικούς, διεκδικητικούς, αναζητητές, κυρίαρχους της γνώσης και του κάλλους. Μας χάρισε το ομορφότερο κομμάτι στο πλανήτη και μας έκανε κυρίαρχους αυτού… Και αργότερα, με μια ανήκουστη μεγαλοπρέπεια απέναντι μας, σε σχέση με άλλους λαούς που πρέπει πρώτα να δοκιμαστούν δια πυρός και σιδήρου, μας εμφύσησε απλά το ΠΝΕΥΜΑ το ΑΓΙΟ, και μας κάνει ´Ενα με τον Ίδιο!
ΕνΘεους! Μετόχους του δικού Του βασιλείου!
Και χωρίς ιδιαίτερο κόπο,…σφραγίς δωρεά,….αυτό συμβαίνει μόνο για τους εκλεκτούς Του, μας κάνει κληρονόμους της Ουράνιας Βασιλείας Του.
Μέγας είσαι Κύριε!
Τις Θεός Μέγας…!
Μας το υπενθυμίζει και ο Υιός:
Ήταν στο όρος των ελαιών και προσευχόταν. Κυριολεκτικά λίγο πριν την σύλληψη Του είπε:
» Την δόξαν ήν δέδωκάς μοι, δέδωκα αυτοίς, (στους μαθητές μου δλδ,..και κατ’επέκταση σ’ΟΛΟΥΣ εμάς)….
……..Ίνα Ώσιν Έν καθώς ημείς Έν εσμέν «…….
Τι είπε δηλαδή; Ότι έδειξε στο ανθρώπινο Γένος την ενότητα Πατρός και Υιού και ότι την ίδια ενότητα θα μπορούν και οι άνθρωποι να απολαμβάνουν αν φυσικά το επιθυμούν….! ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΝΑ!
ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ!!!!!
ΑΥΤΟΣ είναι ο ΕΝΑΣ!
ΑΥΤΟΣ είναι ο ΘΕΟΣ!
ΑΥΤΟΣ ειναι ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ!
Η πίστη στον Ιησού Χριστό, μας θωρακίζει ,ώστε… όπως λέει και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός,…όλα και αν μας τα πάρουν, την ψυχή μας δεν μπορούν να την αγγίξουν! (Το κορμί σας ας το καύσουν, ας το τηγανήσουν, τα πράγματα σας, ας τα πάρουν μη σας μέλει δεν είναι δικά σας,ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, αυτά δεν μπορούν να σας τα πάρουν εκτός αν τα δώσετε μοναχοί σας…!)
Anjia Erricson