Ο συντάκτης του BBC, Andrew Hosken, είναι ο συγγραφέας ενός νέου βιβλίου «Η Αυτοκρατορία του Φόβου: Μέσα στο Ισλαμικό Κράτος», που περιλαμβάνει έναν χάρτη με τις περιοχές που θα ήθελε να κατακτήσει το Ισλαμικό Κράτος μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διαθέτει 50.000 μέλη καθώς και μετρητά και περιουσιακά στοιχεία σχεδόν £2δις, εν μέρει επειδή ελέγχει τα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ιράκ και Συρία.
Σε αυτό τον χάρτη, το χαλιφάτο – ένα κράτος όπου ο νόμος της σαρίας είναι σε ισχύ – απλώνεται από την Ισπανία στα δυτικά μέχρι τα σύνορα της Κίνας στα ανατολικά. Η «χώρα» αυτή εμφανίζεται για πρώτη φορά σε χάρτη, που κυκλοφόρησε από Ισλαμικό Κράτος.
Η αρχή από την Σερβία
Ένα βίντεο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο, σηματοδοτεί τη Σερβία ως αρχικό στόχο των ισλαμιστών τρομοκρατών, ακολουθούμενη από άλλες χώρες των Βαλκανίων – Βοσνία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και ΠΓΔΜ.
Το Ισλαμικό Κράτος επίσης κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο προπαγάνδας απειλώντας τις περιφερειακές χώρες, και καλώντας τους μουσουλμάνους από τα Βαλκάνια είτε να ενταχθούν στην οργάνωση ή να εξαπολύσουν επιθέσεις στην περιοχή.
euractiv.gr