ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Μία πιο... φιλόδοξη συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δεσμεύτηκαν να επιτύχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Ενόψει της διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι το 2015, σε κοινή γραπτή δήλωσή τους, η οποία δημοσιεύτηκε στη Washington Post και στη Le Monde, οι δύο πρόεδροι τόνισαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά από πρότζεκτ καθαρής ενέργειας και κλιματικής προσαρμογής.

«Ακόμη και την ώρα που τα δύο έθνη μας μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μπορούμε να επεκτείνουμε τις συνεργασίες καθαρής ενέργειας, οι οποίες δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και μας κατευθύνουν προς μια ανάπτυξη χαμηλού άνθρακα», ανέφεραν.
«Μπορούμε επίσης να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες να κάνουν μια ενεργειακή στροφή χαμηλού άνθρακα και να αντιμετωπίσουν την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, καθώς και τις εντονότερες καταιγίδες» προσθέτουν.
Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υπογράψει τη διεθνή συμφωνία για περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ως βάση μιας νέας συνθήκης για το κλίμα, στη διάσκεψη του Παρισιού.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου