ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

16/05/2014
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα επανεκκίνησε το δυναμικό της και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, με σταθερά βήματα μπροστά».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοτάξιο στις σήραγγες παράκαμψης του Πλαταμώνα, στον Παντελεήμονα Πιερίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην σημασία όχι μόνο του συγκεκριμένο έργου, αλλά και σε αυτό της Στυλίδας, καθώς και στις σήραγγες των Τεμπών.
Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τα έργα αυτά δεν θα βελτιώσουν μόνο το οδικό δίκτυο, αλλά θα μειώσουν, όπως έχει εκτιμηθεί και κατά 70% τα τροχαία ατυχήματα.
Ως εκ τούτου, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ένα έργο πολύτιμο για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ χρήσιμο ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι επιτέλους το έργο αυτό της κεντρικής αρτηρίας που ενώνει όλη την Ελλάδα σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στον Έλληνα φορολογούμενο.
«Ταυτόχρονα με αυτό, τα έργα αυτά αποδεικνύουν ότι τώρα ξαναμπήκανε μπροστά, όπως ξέρετε δεν υπήρχανε για αρκετά χρόνια καθόλου, αποδεικνύουν ότι η δράση που έχει ξεκινήσει, η Ελλάδα επανεκκίνησε το δυναμικό της και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, με σταθερά βήματα μπροστά» είπε.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος του έδειξε το σχεδιάγραμμα του έργου και επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο οποίο μετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρίες, χάρη στο οποίο θα παρακαμφθούν οι επικίνδυνες στροφές του Πλαταμώνα και έτσι η διαδρομή θα γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς και χωρίς τα τροχαία ατυχήματα του παρελθόντος.
Ο γενικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», Δημήτρης Γκατσώνης, είπε στους δημοσιογράφους ότι όλα τα εργοτάξια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα απασχοληθούν έως και 1.500 άτομα συνολικά στο έργο και συνεργάζονται με περίπου 200 εταιρίες ελληνικές και κυρίως τοπικές.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου έως το τέλος του 2015, όμως ο στόχος είναι τα νέα τμήματα να ανοίξουν και να δοθούν στην κυκλοφορία νωρίτερα, περίπου προς το τέλος του καλοκαιριού.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έκανε δήλωσης στήριξης στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Σας καλώ να υποστηρίξετε τον Γιάννη Ιωαννίδη για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Γιάννη, το σύμβολο της Βορείου Ελλάδος, τον Γιάννη τον αγωνιστή, που είναι για τα μεγάλα και για τα δύσκολα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, έχοντας δίπλα τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
«Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτή είναι η θέση της παράταξης και είναι αυτή γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι ο Γιάννης θα μπορέσει, το έχει αποδείξει στο παρελθόν, πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από πρόσωπα, θα κάνει αυτό που πάντα κάνει με επιτυχία. Με σωστή τακτική, για να πετύχει το έργο, με τη σωστή καρδιά, για να ενώσει όλους τους Έλληνες. Γι' αυτό και είναι επιλογή μας», πρόσθεσε.
Ο κ. Ιωαννίδης συνταξίδεψε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον πρωθυπουργό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Παντελεήμονα και κατά την επιστροφή και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και τα θέματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου