ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

«Με αγάπη» τα εγκαίνια των δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

12/06/2014
Εκατοντάδες συμμετεχόντων παρευρέθησαν πριν από λίγες ημέρες στα εγκαίνια της 4ης κατά σειρά Μόνιμης Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ»  που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Tον Αγιασμό ετέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νίκαιας κ.κ. Αλέξιος και ο Εδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Παπασπύρος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος  ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησε η κα Μαρί Κυριακού η οποία επιμελείται και παρουσιάζει την Εκπομπή «ΜΕ ΑΓΑΠΗ» του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη απηύθυνε ένα θερμό καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους τονίζοντας «Σήμερα εγκαινιάζουμε μία ακόμα σειρά καθετοποιημένων και άρτια οργανωμένων Δομών Ενάντια στη Φτώχεια. Εγκαινιάζουμε τον ΚΥΚΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, έναν Κύκλο, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ το τέταρτο κατά σειρά σπίτι αγάπης° ήδη έχουμε δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα – Πέραμα, στον Πειραιά το μεγάλο Λιμάνι καθώς και στην Κόρινθο στο Περιγιάλι  και έτσι ολοκληρώσαμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα δίκτυα αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια.  Εδώ στη προσφυγούπολη, τη Νίκαια, δημιουργούμε: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Έκτος όμως από τις παραπάνω δομές που ορίζονται από το πρόγραμμα, με δική μας πρωτοβουλία, ο Όμιλος με επίκεντρο το παιδί και τις  ανάγκες του, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές καταπολέμησης της φτώχειας ειδικούς τομείς όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Οι Δομές συμπληρώνονται και καλύπτονται από 2 Υπνωτήρια° 1 στον Πειραιά με 50 κλίνες και 1 στην Κόρινθο με άλλες 50 κλίνες. Προμετωπίδα της δράσης μας το σύνθημα «ΕΔΩ Η ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΩΜΑ» - «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ» «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ». Ξεκινήσαμε και εξασφαλίζουμε 1.200 γεύματα/μήνα, 600 πακέτα τροφίμων, 3.000 διανομές/μήνα, 5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Στόχος μας, εκτός από τη λειτουργία του χώρου αυτού, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,  είναι να τον μετατρέψουμε σε πολυδύναμο χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου την κα Μαρί Κυριακού, μια Ελληνίδα με κεφαλαίο Ε, τον άνθρωπό μας, την καρδιά μας, μια ζεστή αγκαλιά για το παιδί και τον άνθρωπο. Η ίδια και η ομάδα της υπέροχης εκπομπής του ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ, προσφέρουν καθημερινά ελπίδα, ανακούφιση στήριξη και συμπαράσταση, μέσα από εκατοντάδες δράσεις και προσφορές που αφορούν παιδιά αλλά και συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Υπουργό εργασίας κ. Βρούτση το Υπουργείο Εργασίας και την Γενική Γραμματεία κα Δελαπόρτα, τον προïστάμενο ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης της ΕΠΑΝΑΔ κο Οικονομάκο καθώς και όλη την Διαχειριστική Αρχή της ΕΠΑΝΑΔ, το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γ. Ιωακειμίδη, έναν αγαπημένο φίλο και άνθρωπο που είναι πάντα στο πλευρό μας καθώς και  τις δεκάδες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας, βιομηχανίες, εργοστάσια και τοπικές επιχειρήσεις με τρόφιμα, είδη ρουχισμού και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που στάθηκαν αρωγοί στο έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων».
Ακολούθησε η ομιλία της κας Μαρί Κυριακού η οποία δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η στήριξη ενός τόσο σπουδαίου έργου που έχει στόχο την ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Δεσμεύομαι να είμαι πάντα δίπλα σας».
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε την κα Κυριακού με την ειδική τιμητική πλακέτα του Ομίλου για το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί «ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για το τεράστιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό της έργο» όπως τόνισε χαρακτηριστικά παρουσία της Υπεύθυνης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας κας Αναστασίας Αϊβατιάδου.
Έπειτα η κα Κυριακού, ο κ. Μαρωνίτης και οι Κοινωνικές Λειτουργοί της Δομής Νίκαιας προσέφεραν δεκάδες παιχνίδια τους μικρούς μας φίλους των ωφελούμενων οικογενειών των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα των Καλλιτεχνών μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια της Έκθεσης Εικαστικών που θα λειτουργεί έως και την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 με την συνεργασία της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης ‘‘ Το εργαστήρι’’ με την επιμέλεια του Προέδρου της Ένωσης κ. Στυλιανού Μαρούλη. 
Η εκδήλωση έκλεισε με Μουσικό πρόγραμμα από την εξαιρετική Ερμηνεύτρια κα Μήδεια Χουρσουλίδου η οποία και με τον Μουσικό κ. Περικλή Παλαμιώτη στην Κιθάρα παρουσίασαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών καθώς και Συνθετών από όλη την Ευρώπη και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμετέχοντες.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ κα Μαρία Ρεπούση, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ ΑΕ) κ. Γιώργος Μπρούλιας, ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης, ο Δικηγόρος και Περιφερειακός Σύμβουλος στον Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού Αττικής κ. Μιχαήλ - Άγγελος Βουράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού κ. Γιώργος Βιδάλης, ο Διευθυντής Αθλητισμού του Ομίλου και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας, ο Ηθοποιός και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θάνος Καληώρας, ο Εκδότης της Εφημερίδας «Εν Πειραιεί» και Ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Atlantis FM” κ. Μιχάλης Χάνδακας, η Υπεύθυνη του Γραφείου Μεσιτών Ασφαλειών “VIP” κα Αγγελική Πιτσόλη, ο Τηλεοπτικός Παρουσιαστής κ. Κώστας Βενετσάνος, η κα Μαίρη Ανδρεάκου, ο Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής της Ένωσης Συνδέσμων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά κ. Δημήτρης Σαρρής καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 


ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου