ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

O Πρόεδρος Σίσι επισκέφθηκε στο νοσοκομείο μια σεξουαλικά κακοποιημένη γυναίκα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Η επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεέται με εγκαύματα  το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης
Η επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεέται με εγκαύματα το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης
Ο νεοεκλεγείς  Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι απολογήθηκε αυτοπροσώπως σήμερα Τετάρτη σε μια γυναίκα που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από μια ομάδα ανδρών που άδραξε την ευκαιρία να δράσει μέσα στο κατάμεστο πλήθος κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα  αποτέλεσματα  των προεδρικών εκλογών, αυτό το Σαββατοκύριακο .
Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον εμφανώς συγκινημένο Πρόεδρο να επισκέπτεται τη γυναίκα σε ένα νοσοκομείο του Καΐρου.
“Ήρθα σε σας και απευθυνόμενος ταυτόχρονα και σε κάθε Αιγύπτια γυναίκα θέλω να  πω ότι λυπάμαι και ότι ζητώ συγγνώμη “

Πολλές γυναίκες κακοποιήθηκαν κατά τις εναρκτήριες εορταστικές εκδηλώσεις την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο. Οι επιθέσεις ήταν μια σκληρή υπενθύμιση μιας από τις σκοτεινότερες πλευρές της αιγυπτιακής κοινωνίας που συνεχίζει να υποβόσκει παρά την αναχαίτηση των Αδελφών Μουσουλμάνων . Το περιστατικό που βιντεοσκοπήθηκε από κάποιο κινητό τηλέφωνο έδειχνε να βγάζουν μετά βίας τα ρούχα σε μια γυναίκα, να την κακοποιούν σεξουαλικά και να την δέρνουν. . .(Al Arabiya)
Η σκηνή όπου το θύμα φαίνεται να κακοποιείται στο βίντεο του youtube
Η σκηνή όπου το θύμα φαίνεται να κακοποιείται στο βίντεο του youtube
  ” Είναι απαράδεκτο σεξουαλικές επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα στην Αίγυπτο.Λέω στο δικαστικό σώμα πως η τιμή μας βιάζεται στους δρόμους και αυτό δεν είναι καλό. Δεν είναι αποδεκτό, ακόμη και αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο κρούσμα“, δήλωσε ο Πρόεδρος, ο οποίος μίλησε μία ημέρα μετά την διαταγή του για καταστολή της σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία περιέγραψε ως« ξένο φαινόμενο » στην Αίγυπτο.
Απηύθυνε επίσης έκκληση για την αποκατάσταση των πραγματικών ηθικών αξιών στα καλντερίμια της χώρας.
Η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί από καιρό υπαρκτό πρόβλημα στην Αίγυπτο, αλλά οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί δραματικά σε αριθμό και αγριότητα κατά τα τρία χρόνια που ακολούθησαν την αποπομπή του Χόσνι Μουμπάρακ.
Η Πλατεία Ταχρίρ, το λίκνο της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ το 2011, είναι ο πιό κοινός τόπος  για τέτοιου είδους  επιθέσεις, επειδή οι δράστες αναμειγνύονται σε μεγάλα πλήθη. Γυναικείες οργανώσεις και σύλλογοι παραπονιούνται ότι οι  νέοι νόμοι αν και σκληροί δεν έχουν αποδώσει αρκετά.Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές δημοσίευσαν ένα διάταγμα περί σεξουαλικής παρενόχλησης ένα έγκλημα που τιμωρείται πια με πέντε χρόνια κάθειρξης. Το διάταγμα τροποποίησε τους υπάρχοντες νόμους της Αιγύπτου σχετικά με τη βία, οι οποίοι δεν ποινικοποιούσαν τη σεξουαλική κακοποίηση και αόριστα αναφέρονταν σε αυτήν  ως “άσεμνες πράξεις”
Το Υπουργείο Εσωτερικών,   ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη σύλληψη 7 υπόπτων ηλικίας από 15 έως 49 ετών για το  περιστατικό σεξουαλικής βίας που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών την Κυριακή. Τρεις από αυτούς, βαρύνονται με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης υπό την απειλή βίας και της απόπειρας βιασμού, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Γενικού Εισαγγελέα του Έθνους, Hicham Barakat.
Η γραπτή ανακοίνωση έδινε επίσης λεπτομέρειες από την επίθεση. Οι δράστες σχημάτισαν πρώτα έναν κύκλο γύρω από τη γυναίκα και την έφηβη κόρη της, ξεγύμνωσαν την μητέρα και της επιτέθηκαν. Η μητέρα -δεν διευκρινίζεται αν το έκανε  από ντροπή ή την ανάγκασαν- ρίχτηκε σε ένα μεγάλο δοχείο με καυτό νερό που χρησιμοποιούσε υπαίθριος πωλητής τσαγιού στην Πλατεία.


Η γυναίκα  νοσηλεύεται με εγκαύματα της τάξης του 25% στο σώμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου