ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

MOΣΟΥΛΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: 
ΜΑΡΤΥΡΙΑ: « IΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ….ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ »
ΚΞΚ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Περισσότεροι από 500 000 πολίτες εγκατέλειψαν τη Μοσούλη και την γύρω περιοχή λόγω της εισβολής της ισλαμιστικής σουνιτικής ISIS αναφέρει η Διεθνής Οργάνωση για τους Μετανάστες (OIM) (ouest France).H κατάληψη της πόλης της Μοσούλης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ σε πληθυσμό με 1,8 εκατομύρια κατοίκους από τους ισλαμιστές που δρουν και στη Συρία την περιβόητη ΙSIS ( Iσλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής ) εξώθησε σε εκπατρισμό τουλάχιστον 150 000 κατοίκους της πόλης (BBC).Σ ΄αυτούς τους πρόσφυγες συμπεριλαμβάνονται και 1000 χριστιανικές οικογένειες.Κάποιες από αυτές αναζήτησαν καταφύγιο στην χριστιανική πόλη Qaraqosh (με  40 000 κατοίκους ) αλλά και σ΄αυτήν επιχειρεί η ISIS. 200 οικογένειες χριστιανών κατέφυγαν στη συρορθόδοξη μονή του Mar Mattai (Αγίου Ματθαίου) και 50 άλλες στη μονή  Notre-Dame-des-Semences d’Alqosh (à 45 χλμ από τη  Μοσσούλη).

Το la croix  ( 10/6/14) αναδημοσιεύει τη δραματική επιστολή ενός χριστιανού της περιοχής  που διηγείται την τραγική έξοδο των χριστιανών αλλά και πολλών μουσουλμάνων από τη Μοσούλη μετά την εισβολή των τζιχαντιστών:
« Σας γράφω από το Qaraqosh. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη κι αποκαλυπτική ως προς τη βία στη Μοσούλη. Χιλιάδες ένοπλοι ισλαμιστές της αυτοαποκαλούμενης Da’sh που είναι η ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής), ad-Dawla al-Islāmiyya fi al-’Irāq wa-sh-Shām στα αραβικά ) επιτέθηκαν στην πόλη της Μοσούλης εδώ και 2 ημέρες.Σύμφωνα με ανεπίσημους αριθμούς 300 οχήματα με 7000 μασκοφόρους ενόπλους εισέβαλαν στην πόλη τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη και την κατέκτησαν.
Mαχητής της ISIS στο Ιράκ
Mαχητής της ISIS στο Ιράκ
Η πλειοψηφία των κατοίκων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έφυγαν προς τα γειτονικά χωριά όπου διέμειναν στην ύπαιθρο άστεγοι.Δεν έχουν να φάνε ούτε να πιουν τίποτα.Οι ομάδες των ισλαμιστών σκοτώνουν μικρούς και μεγάλους.Τα πτώματα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζονται σε εκατοντάδες.Κείτονται εκτεθειμένα στους δρόμους ή στα σπίτια.Ο τακτικός στρατός εγκατέλειψε την πόλη όπως και ο κυβερνήτης της ο  Al Nujaifi. Περισσότερες από 3000 οικογένειες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι έφυγαν προς τα γειτονικά χωριά Tel Keif, Bartella, Qaraqosh κ.α.
Το Qaraqosh έχει καταληφθεί ουσιαστικά από πρόσφυγες κάθε είδους.Στα check point oι κούρδοι  της αυτόνομης περιοχής εμποδίζουν την έλευση σε αναρίθμητους πρόσφυγες να εισέλθουν. Αυτό που ζούμε εδώ και 2 ημέρες είναι φοβερό και καταστροφικό.
Η μονή του Αγίου Behnam, ανατολικά του Qaraqosh, έπεσε σήμερα το πρωί στα χέρια των ανταρτών.Ο μόνος μοναχός παρέμεινε στη θέση του  ! Επικρατεί μεγάλος πανικός στις οικογένειες.Τα παιδιά έχουν πάθει σοκ.Πολλές εκατοντάδες οικογένειες ήρθαν στο Qaraqosh ή κατευθύνονται προς το  Erbil εξουθενωμένες και ανέστιες. … Προσευχηθείτε για εμάς.Λυπάμαι δεν μπορώ να συνεχίσω να γράφω……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου