ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Κλείσιμο» εκκρεμοτήτων πριν την έλευση της τρόικας

Επιστολές Χαρδούβελη

22/07/2014
Τα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει το μέτωπο του μνημονίου έχουν μπει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης απέστειλε την περασμένη Παρασκευή επιστολές προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι εμπλέκονται στις εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χαρδούβελης υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο, όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων αλλά και σχετικά με τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις που εκκρεμούν.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαναφερθέντα το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πριν από την επάνοδο των επικεφαλής της τρόικας για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.
Ειδικά για τα προαπαιτούμενα, το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτά συνδέονται με τη 2η υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ και με τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνουν ότι ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και τις επόμενες 55 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που έμειναν μετά από την τελευταία μίνι- αξιολόγηση της τρόικας.
Συνεργάτες του κ. Χαρδούβελη αναφέρουν πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων είναι εφικτή.
Σε αυτή την περίπτωση, ο υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου, με μια συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, ώστε στη συνέχεια, να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για μια νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου