ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

“Δύναμη κρούσης” στο ΥΠΕΘΑ με στόχο την “επανεκκίνηση” των ΕΔ – “Τέλος” στη “φοβία υπογραφής”

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: July 22, 2014 at 8:00 am, Last Updated: 
δύναμη-κρούσης-στο-ΥΠΕΘΑ-με-στόχο-την-επανεκκίνηση-των-ΕΔ
“Task force” για την “επανεκκίνηση” των Ενόπλων Δυνάμεων και την γρήγορη άνοδο των ποσοστών διαθεσιμότητας όλων των οπλικών συστημάτων.

Το ένα σκέλος της αποστολής θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου και αφορά τους εκσυγχονισμούς και τις αναβαθμίσεις κρίσιμων οπλικών συστημάτων.
Εκείνη την ημέρα ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος θα “περάσει” από τη Βουλή έναν μακρύ κατάλογο που αφοράτα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P 3 Orion,τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών MEKO αλλά και των αεροστόβιλων των φρεγατών S,τα MLRS τον εκσυγχρονισμό των κινητήρων των ελικοπτέρων του ΠΝ .

Το δεύτερο σκέλος αφορά στην πλήρη τεχνική υποστήριξη και προμήθεια ανταλλακτικών . Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Και δεν είναι υπεύθυνη μόνο η οικονομική κρίση και οι περικοπές. Βασική αιτία είναι…η φοβία υπογραφής! Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι επιστράφηκαν στο υπουργείο Οικονομικών 450 εκατομμύρια (!!!) που δεν απορροφήθηκαν λόγω αυτής της…φοβίας! Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποκαλύψεις για τους εξοπλισμούς των παρελθόντων είναι αφόρητο για τους στρατιωτικούς που σήμερα καλούνται να χειεριστούν ακόμη και απλές υποθέσεις προμήθειας ανταλλακτικών. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα μόνο για απόστρατους ακούμε να καλούνται στα ανακριτικά γραφεία! Η προσπάθεια να πέσει όλο το βάρος στις πλάτες στρατιωτικών αδίκως στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων έχει κάνει τεράστια ζημιά στην ίδια τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλου, μια ολιγομελής επιτροπή στην οποία συμμετέχει ένας αξιωματικός από κάθε Γενικό Επιτελείο και ο επικεφαλής της ΓΔΑΕ. Στόχος μέσα στις επόμενες εβδομάδες να αρχίσει το “ξεμπλοκάρισμα” όλων των “συμφωνιών τεχνικής υποστήριξης” οπλικών συστημάτων και προμήθειας απαραίτητων ανταλλακτικών. Για να επιταχυνθούν μάλιστα οι διαδικασίες καταργείται η χρονοβόρα αλληλογραφία από …διάδρομο σε διάδρομο και από υπηρεσία σε υπηρεσία και όλα τα θέματα θα λύνονται …επί τόπου με συνεννόηση και έγκριση της πολτικής ηγεσίας .

Το μήνυμα που έχει φθάσει στα Γενικά Επιτελεία είναι ότι όποιος κάνει τη δουλειά του τίμια και καθαρά δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα, έχει την απόλυτη κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας. 

Για να δούμε αν αυτή τη φορά κάτι πράγματι θα “κουνηθεί”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου