ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ποιοι συνταξιούχοι θα έχουν μηνιαία παρακράτηση φόρου από τον Αύγουστο

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma   " 

Posted: July 21, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: 
ποιοι-συνταξιούχοι-θα-έχουν-μηνιαία-παρακράτηση-φόρου-από-τον-Αύγουστο
Από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, αρχίζει η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις.

Πρόκειται για 1.146.089 άτομα σε σύνολο περίπου 2,7 εκατ. συνταξιούχων.
Οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νόμου 4172/2013 του υπουργείου Οικονομικών και εφαρμόζονται ήδη για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μόνο μία σύνταξη.
Ο φόρος παραμένει σταθερός, δεν αυξάνεται, αλλάζει όμως ο τρόπος πληρωμής. Με το νέο σύστημα, τα ασφαλιστικά Ταμεία παρακρατούν κάθε μήνα το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα. Το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης προσαρμόζεται, ώστε ο συνταξιούχος να μην οφείλει φόρο μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
Στο εξής, η μόνη επαφή των συνταξιούχων που δεν έχουν άλλα εισοδήματα με την Εφορία θα είναι η στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, όμως η εφαρμογή του μέτρου επιφέρει αναπροσαρμογές στο καθαρό ποσό της σύνταξης, με μικρές αυξήσεις ή μειώσεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας, 399.231 συνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 750 ευρώ, θα δουν τη μηνιαία σύνταξη τους να αυξάνεται κατά 15 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου