ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Φινόκιο :Το λαχανικό που καταπολεμά την δυσπεψία και τα φουσκώματα του εντέρου!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma       " 

Posted: July 21, 2014 at 7:00 pm, Last Updated: 
φινόκιο-το-λαχανικό-που-καταπολεμά-την-δυσπεψία
Φινόκιο ένα άγνωστο σε πολλούς λαχανικό. Φινόκιο ή μαραθόριζα, λέξη ιταλικής προέλευσης, είναι στην ουσία η ρίζα του μάραθου.
Είναι τραγανό με ελαφρώς γλυκιά γεύση, ήπιο άρωμα γλυκάνισου και τρώγεται ως λαχανικό ωμό σε σαλάτες,  αλλά και μαγειρεμένο σε πιάτα με λαχανικά, σε κοκκινιστά, σε ζυμαρικά και σε ριζότο.
Γνωρίζετε ότι το φινόκιο είναι ένα λαχανικό που καταπολεμά την δυσπεψία και τα φουσκώματα του εντέρου;

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των Ιταλών και στην πραγματικότητα το φινόκιο δεν είναι άλλο από την μαραθόριζα, την ρίζα δηλαδή του μάραθου. Έχει την χαρακτηριστική οσμή του ούζου και για αυτό χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές στην μαγειρική κουζίνα, είναι σχετικά φθηνό ενώ είναι εύκολα καλλιεργήσιμο στην χώρα μας.
Το ιδιαίτερο συστατικό που το καθιστά χρήσιμο για την υγεία μας είναι η αυξημένη περιεκτικότητα του στην ουσία ανηθόλη, η οποία συμπεριφέρεται όπως τα φυτό-οιστρογόνα. Όπως προκύπτει από πολλές μελέτες, το φινόκιο χάρη στην ανηθόλη παρουσιάζει καταπραϋντική δράση στο έντερο καταπολεμώντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα δυσπεψίας και φουσκώματος που δημιουργούνται από ερεθισμούς του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω δύσπεπτων τροφών. Περιέχει επίσης πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες.
Χρησιμοποιήστε το λοιπόν ακόμα συχνότερα σε σαλάτες, σε μαγειρευτά λαχανικά και σε όσπρια, ιδιαίτερα όταν γνωρίζετε από πριν ότι αυτά σας φουσκώνουν!
Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου