ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ 27% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT

01/10/2014
Στο 27% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο από 27,1% τον Μάιο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ με δεύτερη την Ισπανία (24,4% με στοιχεία Αυγούστου), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8%, στις γυναίκες στο 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,5%.
Στην Ευρωζώνη το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 11,5% τον Αύγουστο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη καταγράφονται στην Αυστρία (4,7%) και τη Γερμανία (4,9%). Στη Γερμανία ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 94 χιλιάδες και διαμορφώθηκε στα 2,808 εκατομμύρια.
«Τον Σεπτέμβριο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων εξαιτίας της φθινοπωρινής ανάκαμψης της οικονομίας», σχολίασε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε, διευκρινίζοντας ότι «εάν αγνοηθούν οι εποχικοί παράγοντες, διαπιστώνεται αύξηση της ανεργίας».
«Το ποσοστό των ανέργων στην Ευρώπη είναι απαράδεκτα υψηλό», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Λάζλο Άντορ, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.
Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο επίτροπος Απασχόλησης για το υψηλό ποσοστό της νεανικής ανεργίας. Περίπου 5 εκατομμύρια νέοι και νέες στην ΕΕ, έως 25 ετών δεν έχουν εργασία. Μάλιστα, στην Ελλάδα και την Ισπανία πάνω από το 50% των νέων είναι άνεργοι.
Συνολικά τον Αύγουστο κατεγράφησαν 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,3 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη.
Περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών μειώθηκε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο μέσος πληθωρισμός στα 18 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε στο 0,3% το Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, από 0,4% τον Αύγουστο.
Η επιβράδυνση αποδίδεται στην πτώση των τιμών των μη επεξεργασμένων τροφίμων και της ενέργειας.
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Όσον αφορά στον δομικό πληθωρισμό – από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας – αυτός διαμορφώθηκε στο 0,7% σε ετήσια βάση, έναντι 0,9% τον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου