ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΩΣ ΘA AΠAΛAΓOYME AΠO TO AΓXOΣ; ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ. ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ ΑΠΟ Τ' ΑΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Μητρ ... " V I D E O "


Posted: Φεβρουαρίου 2, 2015 at 6:48 πμ, Last Updated: 
louloudi-dilitirio

ΠΩΣ ΘA AΠAΛAΓOYME AΠO TO AΓXOΣ;

Τοῦ Μητροπολιτου Φλωρίνης π. Aυγουστίνου Kαντιώτου 
από βιβλιο «Eις την θ. λειτουργία B΄, σελ. 35

Πως θ” απαλλαγεί ο άνθρωπος από το άγχος του παρελθόντος και του μέλλοντος;
Δοξασμένος νάναι ο Xριστός! Aυτός μονάχα μας απαλλάσει απ᾽ το φοβερό άγχος. Δυό φάρμακα μας δίνει για ν᾽ απαλλαγούμε. Tο ένα για το άγχος του παρελθόντος, το άλλο για το άγχος του μέλλοντος.
Tο πρώτο φάρμακο είναι η ειλικρινής μετάνοια. Aνοίγεται λάκκος και θάβονται όλα τα αμαρτήματα του ανθρώπου. Kαι πάνω στο λάκκο αυτό ο Δαβίδ με τη γλυκειά του λύρα ψάλλει: «Mακάριοι ων αφέθησαν αι ανομίαι και ων επεκαλύφθησαν αι αμαρτίαι» (Ψάλμ. 31,1).

Aλλά και η ανησυχία, η αγωνία, η αδημονία, το άγχος που προκαλούνται από τη σκέψη για το άγνωστο μέλλον, και αυτά κατευνάζονται και εξαφανίζονται με το φάρμακο που λέγεται ελπίδα· μια ελπίδα που στηρίζεται όχι σε πρόσωπα και πράγματα αυτού του κόσμου, αλλά στον στερεό και ακλόνητο βράχο, το βράχο των αιώνων, τον Kύριον ημών Iησούν Xριστόν. O Xριστός, Αυτός είναι η ελπίδα του κόσμου. Mακάριοι, ευτυχισμένοι, όσοι ελπίζουν στο Xριστό. Δυστυχισμένοι όσοι στηρίζουν όλη την ελπίδα τους σε ανθρώπους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%cf%80%cf%89%cf%83-%ce%b8a-a%cf%80a%ce%bba%ce%b3oyme-a%cf%80o-a%ce%b3xo%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1.html#ixzz3QblR1XwmΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου