Αν και μπορεί να μη το γνωρίζετε όμως πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά είναι πλούσιες σε αρνητικές θερμίδες.
Όσοι δεν έχετε ξανά ακούσει τον όρο ή δεν ξέρετε τι σημαίνει, λογικά θα αναρωτιέστε τι είναι το αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων;
Η απάντηση είναι απλή, με τον όρο αρνητικές θερμίδες εννοούμε ότι ο οργανισμός «καίει» περισσότερες θερμίδες από ότι καταναλώνουμε.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός δεν υπέρτροφοδοτείται με παραπανίσιες θερμίδες και αναγκάζετε να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα θερμίδων που έχει συσσωρεύσει ώστε να μπορέσει να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει επαρκώς.

Ποια είδη τροφών είναι πλούσιες σε αρνητικές θερμίδες

Είναι οι τροφές εκείνες που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αυτό που κάνουν είναι να σου δίνουν την αίσθηση της πληρότητας και με αυτό τον τρόπο η αίσθηση της πείνας μειώνετε με αποτέλεσμα να χρειάζεστε αρκετά μικρότερες ποσότητες γευμάτων καθημερινά, με αποτέλεσμα να τρώτε πιο υγιεινά και ταυτόχρονα να χάνετε βάρος.
Τα λαχανικά, τα φρούτα και βότανα είναι πλούσια σε αρνητικές θερμίδες καθώς επίσης και σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Ο συνδυασμός αυτών των τροφών στην καθημερινή σας διατροφή θα βελτιώσει τον μεταβολισμό και την παραγωγή ενζύμων που θα συμβάλουν ώστε ο οργανισμός να αρχίσει περισσότερη κατανάλωση θερμίδων και  καύση του λίπους.
Η λίστα που ακολουθεί μας δείχνει της κατηγορίες αλλά και τις τροφές που είναι πλούσιες σε αρνητικές θερμίδες.
Λαχανικά: Σπαράγγια, αρακάς, κουκιά, λάχανο (μάπα), κουνουπίδι, καρότα, σέλινο, ραπανάκι, αγγούρι, φασολάκια, πράσα, σπανάκι και ντομάτες.
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 6 »λαχανικά» που δεν ξέρατε ότι είναι φρούτα
Φρούτα: Μήλα, μούρα, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, λάιμ και βατόμουρα.
Βότανα και μπαχαρικά: Γαρύφαλλο, κανέλα, καυτερό κόκκινο πιπέρι τσίλι, κόλιανδρο, κύμινο, λιναρόσπορος, σκόρδο, τζίντζερ, μάραθο, σπόρους γλυκάνισου, και μαϊντανός.

Τα οφέλη από την  κατανάλωση τροφών με  αρνητικές θερμίδες

– Βελτιώνουν το μεταβολισμό και βοηθούν την καύση του λίπους.
– Τονώνουν τον οργανισμό και μας δίνουν ενέργεια
– Σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
– Καθαρίζουν το συκώτι, – που σημαίνει ότι γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική η καύση λίπους –
– Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και είναι αντιφλεγμονώδη
– Ανακουφίζουν από το άγχος
– Βελτιώνουν τον ύπνο
– Αναζωογονούν το δέρμα, δυναμώνουν την τρίχα και τα νύχια
– Δεν περιέχουν λιπαρές ουσίες και γλουτένη
Να είστε προσεχτικοί στο συνδυασμό αυτών των τροφών και στις ποσότητες που θα καταναλώσετε!
Πρέπει να γνωρίζετε ότι, αν θέλετε να έχετε μεγάλη απώλεια βάρους θα πρέπει να καταναλώνετε 1-2 κιλά τροφών με αρνητικές θερμίδες.
Χρειάζεται να τα τρώτε ωμά χωρίς να τα βράσετε ή να τα ψήσετε, φυσικά ούτε καν γίνεται λόγος για τηγάνισμα, μπορείτε αν θέλετε να τα βάλετε στο μίξερ και να τα καταναλώσετε ως ρόφημα, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να είναι ωμά για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Φυσικά, μπορείτε να τα συνδυάσετε και με άλλες ακόμα περισσότερες τροφές, αλλά προσοχή να μην είναι παχυντικές και πλούσιες σε λιπαρά.