Στην αρχή οι δικοί της άνθρωποι θεώρησαν ότι κατέρρευσε από κρίση πανικού αφού άκουσε πυροβολισμούς. Όταν όμως η κοπέλα συνήλθε, άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα. Τότε, ο τοπικός ιερέας ενημέρωσε τους γονείς ότι ένα κακό πνεύμα είχε μπει στο σώμα της 16χρονης, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι ήταν ήδη αργά…
Τότε, οι συγγενείς έντυσαν την έφηβη με το νυφικό της και οργάνωσαν την κηδεία της. Κανείς όμως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μία ημέρα μετά τον ενταφιασμό της, η κοπέλα θα ξυπνούσε από τον λήθαργο και θα ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσα από το λευκό της φέρετρο!
Ο σύντροφος της Νέισι Περέζ επισκέφθηκε το μνήμα της και έκπληκτος άρχισε να ακούει χτύπους μέσα από τον τάφο, αλλά και ουρλιαχτά από την αγαπημένη του, η οποία ζητούσε αέρα. Τότε ο νεαρός έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από τους δικούς της και να τους ενημερώσει ότι η 16χρονη ζει.
Η οικογένεια της κοπέλας, αλλά και πολλοί γείτονες, ακόμα και με κινητά στο χέρι για να καταγράψουν τη «διάσωσή» της έφθασαν στο νεκροταφείο και άρχισαν να χτυπούν με βαριοπούλες το μνήμα για να βγάλουν την άτυχη κοπέλα από μέσα.
Ήταν όμως ήδη αργά, καθώς η 16χρονη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή από ασφυξία, έχοντας στα χέρια της εμφανή τα σημάδια από την πάλη της με το ξύλινο φέρετρο. Σοκαρισμένοι οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί, καθώς από το σπασμένο τζάμι του φερέτρου, κατάλαβαν ότι όλα αυτά δεν ήταν φαντασία τους, αλλά πραγματικότητα και ότι η κοπέλα προσπάθησε να βγει από τον τάφο.
Η ίδια μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, όλα είχαν τελειώσει, κι έτσι το κορίτσι επέστρεψε εκεί όπου έζησε τον χειρότερο εφιάλτη, στο ίδιο νεκροταφείο, στο ίδιο φέρετρο, στο ίδιο μνήμα.
Οι γιατροί πιστεύουν ότι τη νύχτα που έχασε τις αισθήσεις της, η Περέζ υπέστη μια σοβαρή κρίση πανικού ή καταπληξία που σταμάτησε προσωρινά τη δραστηριότητά της καρδιά της και τελικά πέθανε από ασφυξία μέσα στο κλειστό φέρετρο.
Η ξαδέλφη της επιβεβαιώνει ότι όταν ανοίχθηκε ο τάφος, το σώμα της ήταν ακόμη ζεστό και υπήρχε ένας αδύναμος καρδιακός παλμός. Είχε γρατσουνιές στο μέτωπο και μώλωπες στα δάχτυλά της που μαρτυρούν τη μάχη της για να βγει από το φέρετρο.
tro-ma-ktiko.blogspot.com