ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Όμιλος Μουζενίδη: Προσδοκίες για 50% περισσότερους Ρώσους στην Ελλάδα φέτος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ FORUM 2016 ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

03/03/2016
Με μεγάλη επιτυχία και με εντυπωσιακή συμμετοχή 700 τουριστικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών γραφείων από σχεδόν όλες τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διοργανώθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας, το Επιχειρηματικό Forum 2016 του Ομίλου Μουζενίδη, με θέμα την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση που στόχευε στην ανάπτυξη στενότερων συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών της τουριστικής αγοράς, στην παρουσίαση νέων εργαλείων και εφαρμογών, καθώς και κινήτρων για την αύξηση των πωλήσεων και την πιο αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών του Mouzenidis Group για την Ελλάδα, προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά τουριστικών γραφείων που είτε συνεργάζονται, ήδη, ή επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Όμιλο.
Το Forum της Μόσχας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής χρονιάς Ρωσία – Ελλάδα και είναι το πρώτο μίας σειράς αντίστοιχων διοργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου σε επτά πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας και τη Λευκορωσίας.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Renaissance Monarch Centre στο κέντρο της Μόσχας, απηύθυνε χαιρετισμό μέσω απευθείας διαδικτυακής σύνδεσης η Αν. Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Η κα Κουντουρά, αφού αναφέρθηκε στους ισχυρούς ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και στα ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα που τους χαρακτηρίζουν, υπογράμμισε τη βαρύνουσα σημασία που έχει η Ρωσική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, παρουσίασε τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και ανέλυσε τις δράσεις που προγραμματίζουν το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για το τρέχον επετειακό και αφιερωματικό έτος, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο κρατών.
Στην εκδήλωση του Ομίλου Μουζενίδη παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, μεταξύ άλλων, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κα Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία κ. Γεώργιος Χ. Κασουλίδης, η Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κα Ελένη Μιχαλοπούλου, ο Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ελλάδας στη Ρωσία και στις χώρες της Κ.Α.Κ. κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου και ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία και στις χώρες της Κ.Α.Κ.κ. Δημήτρης Δημητρίου.
H Πρέσβης της Ελλάδας, κα Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις των βιομετρικών στοιχείων για τις θεωρήσεις, η Ελλάδα θα ενισχύσει τις προξενικές της αρχές με το απαραίτητο προσωπικό ενώ θα αυξηθεί σημαντικά- έως και 50% - και ο αριθμός των κέντρων θεωρήσεων (visa centers).
Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος κα Ελένη Μιχαλοπούλου, τόνισε ότι το Γενικό Προξενείο της Μόσχας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ως προς τα αιτήματα έκδοσης θεωρήσεων και ανέφερε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν συνολικά 29 Visa Centers στη Ρωσία, το επόμενο διάστημα.
Εκτός από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις των κορυφαίων ειδικών των εταιρειών του Ομίλου Μουζενίδη, για τα αντικείμενα και τις δραστηριότητες ευθύνης τους, πραγματοποιήθηκε και πληθώρα επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεντεύξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις, όλα με βασικό αντικείμενο τη βελτίωση των τρόπων προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών του Ομίλου Μουζενίδη για την Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα και στα νέα σχέδια του Ομίλου Μουζενίδη για την Ελλάδα από τη Ρωσική αγορά, επισημαίνονται τα εξής:
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα αλλά και τη γενικότερη ανασφάλεια ως προς την πορεία της οικονομίας της Ρωσίας (κυρίως ως προς την ισοτιμία Ευρώ/Ρούβλι) ο Όμιλος καταγράφει σταθερά ανοδική τάση – η οποία εύλογα τροφοδοτείται και από τη σοβαρή κρίση στις Ρωσο-τουρκικές σχέσεις - στις προκρατήσεις για τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, με μέσο όρο μεταξύ 25%-30%.

Οι εκτιμήσεις του Ομίλου είναι, πως αν δεν υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις και εφόσον λειτουργήσει ομαλά η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων, η αύξηση της κίνησης της πελατείας του προς την Ελλάδα φέτος από τη Ρωσική αγορά, μπορεί να προσεγγίσει επίπεδα της τάξης του 50%. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Μουζενίδη είναι μακράν, ο μοναδικός ελληνικής ιδιοκτησίας και μεγαλύτερος tour operator για Ελλάδα στη ρωσική αγορά, με μερίδιο αγοράς άνω του 30% (Ένας στους τρεις Ρώσους που επισκέπτονται την Ελλάδα, διακινείται πλέον μέσω του Ομίλου Μουζενίδη).
Την περίοδο του 2016, ο Όμιλος Μουζενίδη, μέσω της «ναυαρχίδας» του Mouzenidis Travel, συνεργάζεται με περισσότερα από 2.000 ξενοδοχεία, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ειδικά για ορισμένους προορισμούς, όπως η Κρήτη, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για φέτος υπερτριπλάσιος αριθμός διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων και πτήσεων, σε σύγκριση με την περίοδο του 2015.
Με αφορμή το Έτος Ρωσίας-Ελλάδας, προγραμματίζεται σειρά ειδικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα, όπως π.χ. παιδικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα κ.α.
Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικά με την Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Μουζενίδη, από τις Διοικήσεις πολλών Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τέλος, ο Όμιλος Μουζενίδη, με μεγάλη ικανοποίηση ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη των δραστηριοτήτων του στην Κύπρο, με την ίδρσυση και λειτουργία Γραφείων του στη Λεμεσό. Ο Όμιλος Μουζενίδη είναι ο μοναδικός ελληνικής ιδιοκτησίας τουριστικός οργανισμός που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους τομείς του Tour Operating, των Αερομεταφορών (με την ιδιόκτητη αεροπορική εταιρεία Ellinair), Διαμονής, Ειδικών Μορφών Τουρισμού (Συνεδριακός, Ιατρικός, Θρησκευτικός κοκ) Real Estate, Cargo κ.α., για την Ελλάδα σε 18 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου επανεντάσσεται επίσημα το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων της Ellinair, της αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου Μουζενίδη. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A319, με συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα έως τις 16 Απριλίου και καθημερινά από τις 17 Απριλίου.
Από τις 8 Μαΐου, στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων της Ellinair, επανεντάσσεται και το δρομολόγιο Αθήνα – Ηράκλειο, με συχνότητα 2 φορές ανά εβδομάδα για τον Μάιο και 3 φορές ανά εβδομάδα από τον Ιούνιο, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Ταυτόχρονα, η Ellinair προσθέτει στις τακτικές της πτήσεις νέα απευθείας δρομολόγια, τα οποία θα συνδέουν τον κεντρικό κόμβο της Βόρειας Ελλάδας, το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με διεθνή αεροδρόμια σε 6 πόλεις της Γερμανίας, ειδικά για τη θερινή περίοδο. Οι νέοι προορισμοί είναι το Βερολίνο, το Μόναχο, η Λειψία, το Ανόβερο, η Στουτγάρδη και η Κολωνία. Οι πτήσεις ποικίλουν ως προς τη συχνότητα και τη χρονική διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ. Για το διάστημα από 10 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, η Στουτγάρδη θα συνδέεται με απευθείας πτήση και από το Ηράκλειο. Η Ellinair, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της για τη νέα τουριστική περίοδο, εξετάζει και άλλες κινήσεις επέκτασης του δικτύου της, που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου