ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ»

03/03/2016
Ότι έχει συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστεί, τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομιών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Όπως ανέφερε, η προσφυγική και η οικονομική κρίση αποτελούν δύο διαφορετικά πεδία πολιτικής καΙ σημείωσε: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται τώρα πολλά για να στηριχθεί η Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει τώρα το σχέδιό της για το ποια οικονομική βοήθεια είναι ακόμα δυνατή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κατάστασης».
«Αυτό που πρέπει να διαχωριστεί είναι ότι έχουμε από την άλλη πλευρά το πρόγραμμα του ESM και σε αυτό το πεδίο συνεχίζει να ισχύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που έχει συμφωνηθεί», πρόσθεσε η η εκπρόσωπος του υπουργείου.
Σύμφωνα με την ίδια, η Ελλάδα πρέπει να βγει και πάλι στις αγορές, ενώ παρέπεμψε στους θεσμούς για την αξιολόγηση των απαραίτητων βημάτων. «Είναι, όμως, σωστό ότι το ίδιο το πρόγραμμα δεν θέτει λεπτομερείς όρους, αλλά σκιαγραφεί τομείς» διευκρίνισε, για να συμπληρώσει πως για τη γερμανική πλευρά το σημαντικό είναι στο τέλος να βγαίνουν και τα νούμερα για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου