ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο -Στην κορυφή τα γερμανικά, πού βρίσκονται τα ελληνικά

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ 

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο -Στην κορυφή τα γερμανικά, πού βρίσκονται τα ελληνικά
    Παλιότερα όσοι είχαν βρετανική ή αμερικανική υπηκοότητα θεωρούνται συνήθως πιο τυχεροί καθώς το διαβατήριο τους, τους εξασφάλιζε την επίσκεψη στις περισσότερες ξένες χωρίς να χρειάζονται βίζα.
    Οπως φαίνεται όμως τα πράγματα έχουν αλλάξεισύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει η βρετανική εταιρεία μετανάστευσης και ιθαγένειας Henley & Partners
    Πλέον τα γερμανικά διαβατήρια είναι τα... καλύτερα, αφού εξασφαλίζουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα να επισκέπτονται χωρίς βίζα 177 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην τελευταία θέση βρίσκονται τα διαβατήρια των Αφγανών, καθώς τους εξασφαλίζουν ελεύθερη μετακίνηση σε μόλις 25 χώρες. 
    Το δεύτερο καλύτερο διαβατήριο είναι της Σουηδίας που εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση σε 176 χώρες.  Αυτό τουΗνωμένου Βασιλείου που ήταν στην πρώτη θέση από το 2013 έως και το 2015, βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση μαζί με την Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία Spain, και εξασφαλίζει στους κατόχους του ελεύθερη πρόσβαση σε 175 χώρες. 
    Τα διαβατήρια των ΗΠΑ έπεσαν από την δεύτερη θέση που βρίσκονταν το 2015 στην τέταρτη μαζί με του Βελγίου, τηςΔανίας και της Ολλανδίας. Οι κάτοχοι τους μπορούν να επισκεφθούν ελεύθερα 174 χώρες.
Τα χειρότερα διαβατήρια
    Εκτός από τα διαβατήρια του Αφγανιστάν που βρίσκονται στην τελευταία θέση, στην προτελευταία βρίσκονται αυτά του Πακιστάν που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε 29 χώρες. Τρίτα από το τέλος είναι τα του Ιράκ με τους κατόχους τους να μπορούν να επισκεφθούν 30 χώρες. 
Η λίστα με τα 10 καλύτερα
1. Γερμανία177 χώρες2. Σουηδία176 χώρες
3. ΦινλανδίαΓαλλίαΙταλίαΙσπανίαΗνωμένο Βασίλειο175 χώρες
4. ΒέλγιοΔανίαΟλλανδίαΗΠΑ174 χώρες
5. ΑυστρίαΙαπωνίαΣιγκαπούρη173 χώρες6. ΚαναδάςΙρλανδίαΚορέαΛουξεμβούργοΝορβηγίαΠορτογαλίαΕλβετία172 χώρες
7. ΕλλάδαΝέα Ζηλανδία171 χώρες
8. Αυστραλία169 χώρες
9. Μάλτα168 χώρες10. ΟυγγαρίαΤσεχίαΙσλανδία167 χώρες

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου