ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ

Το κάθε παιδί που θα πάει στον Προσκοπισμό στα Λυκόπουλα  πρέπει να γνωρίζει γιατί το λένε έτσι.

΄Ενα ΄Αγλος  Ράντιαν Κίπλινγκ  συγγραφέας έγραψε μία πολύ όμορφη ιστορία για το " Βιβλίο της Ζούγλας"  

Ο Μόγλης, όταν ήταν μωρό, εγκαταλείφθηκε στο δάσος του Σιονί και ανατράφηκε από μία οικογένεια λύκων. Ζώντας με τ΄άλλα Λυκόπουλα στην αγέλη, έμαθε ένα σωρό μυστικά για να κυνηγάει στα μονοπάτια της Ζούγκλας.




Ο Ακέλας ο αρχηγός της Αγέλης , η Μπαλού η γριά αρκούδα, ο Μπαγκήρας ο μαύρος πάνθηρας, ο Κάα, ακόμα και ο κακός κουτσός τίγρης,  ο Σηρ Χαν, δίδαξαν με τον τρόπο τους στον Μόγλη όλα τα μυστικά αυτού του θαυμάσιου κόσμου και τον έμαθαν να σέβεται το Νόμο της Ζούγκλας για να ακολουθεί πάντα το σωστό μονοπάτι.

Ο Μπέϊτιν Πάουελ, ο ιδρυτής του Προσκοπισμού, αγάπησε πολύ την ιστορία αυτή και την διηγήθηκε στα πρώτα Λυκόπουλα που άρχισαν να παίζουν και να οργανώνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τον τρόπο ζωής της Αγέλης του Σιονί που ανέθρεψε τον Μόγλη.  

ΠΗΓΗ: " Από το Βιβλίο Βιβλίο των Λυκοπούλων " 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Από το blog αυτό θέλω να κάνω γνωστό στους  συμπατριώτες – φίλους μου της πόλεως Ναυπλίου αλλά και περιχώρων ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα         θα         ε π α ν α λ ε ι- τ ο υ ρ γ ή σ ε ι ο Προσκοπισμός στο Ναύπλιο. Όταν θα έχω την επίσημη έναρξη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ναυπλίου θα λάβετε την σχετική Ανακοίνωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου