ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Στο εδώλιο για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος τρεις ορθοπεδικοί καθηγητές πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ : "    http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Στο εδώλιο για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος τρεις ορθοπεδικοί καθηγητές πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη
seleo.gr
    Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις ορθοπεδικοί καθηγητές Πανεπιστημίου που υπηρετούσαν σε νοσοκομεία τηςΘεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία.
    Και οι τρεις παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετώνπου εκδόθηκε σήμερα. 
    Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις στελέχους της εταιρείας ιατροτεχνολογικού υλικούDe Puy ότι οι πωλήσεις υλικών στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες κατά 35% και ότι μέρος του «καπέλου» κατέληγε στις τσέπες των γιατρών που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, είτε με απευθείας παράδοση μετρητών είτε με διάφορες προσφορές όπως ταξίδια.
    Σύμφωνα με το βούλευμα που εκδόθηκε από τις υπερτιμολογημένες προμήθειες σε υλικά οστεοσύνθεσης τα νοσοκομεία  “Γ. Γεννηματάς” και “Γ. Παπανικολάου”, όπου υπηρέτησαν οι τρεις κατηγορούμενοι, ζημιώθηκαν στο διάστημα 2001 - 2006 με το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ
    Επίσης υπολογίζεται ότι το κέρδος των τριών γιατρών στο ποσό το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Μεταξύ άλλων στη δικογραφία εκτός από χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των εμπλεκόμενων γιατρών περιλαμβάνονται ως "δώρα" και  προσφορές με ταξίδια που έκαναν οι εταιρείες με αντάλλαγμα την αύξηση των πωλήσεων σε υλικά. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που γίνεται  για αποστολή-ταξίδι γιατρών στην Αφρική, στο οποίο το πρόγραμμα περιλάμβανε μέχρι και περιήγησή τους με ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου