ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ε.Α.Α.Σ: ΑΠΟΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



9.Ε.Α.Α.Σ: ΑΠΟΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Συμφωνώ με τις προτάσεις του Δημήτρη, ιδιαίτερα την (β).
Έχω όμως, μια παρατήρηση για την (γ). Μου φαίνεται, ότι ο Δημήτρης μπέρδεψε τους πολιτικούς με τους ανθρώπους που κρατούν το λόγο τους, όπως οι στρατιωτικοί κατά κανόνα. Υπάρχει περίπτωση πολιτικός, οποιουδήποτε χρώματος, να κρατήσει το λόγο του?
Κατά την άποψή μου, ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ !
Δημήτριος Μπελιβανάκης
(Κατατέθηκαν στην ενημέρωση-σύσκεψη στην Ε.Α.Α.Σ. την 13/11/14)
ΑΠΟΨΕΙΣ
            Παρακολουθώ στο διαδίκτυο διάφορες ΑΝΩΝΥΜΕΣ διασπαστικές κινήσεις, οι οποίες υποκινούμενες, είτε από ιδιοτέλεια-προσωπικές φιλοδοξίες, είτε από κομματική μεροληψία-προκατάληψη, προσπαθούν να μας εκτρέψουν του επιδιωκόμενου σκοπού.
            Άλλοι, διακατεχόμενοι είτε από εμπάθεια, είτε από το κόμπλεξ του Αρχαιοτέρου άρα και σοφότερου, μάχονται τους νεώτερους που αγωνίζονται για τα κοινά συμφέροντα.
            Η θέση μου είναι ότι, αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι ο καλύτερος και ικανότερος, αντί να αναλωνόμαστε σε κριτική γιατί έκανες αυτό και όχι εκείνο, όσοι αισθάνονται ικανοί να προσφέρουν στον κοινό αγώνα, να ενταχθούν σε ένα φορέα, ήδη υπάρχει ένας ο οποίος οφείλω να αναγνωρίσω μάχεται δυναμικά και αποτελεσματικά, που προς άρσιν αμφιβολιών ούτε συμμετέχω, αλλά και ούτε επιθυμώ να συμμετάσχω οποιαδήποτε στιγμή, να διεκδικήσουν μία θέση στο Δ.Σ., και από τη θέση αυτή, ή ακόμη και του εκ του μακρόθεν καλοπροαίρετου Συμβούλου, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αλλιώς, εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, άς σιωπήσουν.
            Μερικοί Ανώνυμοι υβριστές, γράφουν στο διαδίκτυο ότι, «Τώρα που σας έκοψαν τις συνταξούλες σας μιλάτε;» Δηλαδή, τι θα ήθελαν αυτοί οι ανώνυμοι συκοφάντες, να φωνάζουμε στα καλά του καθουμένου; Όταν όλα πήγαιναν, ή τουλάχιστον νομίζαμε ότι πήγαιναν, καλά, δεν είχαμε λόγο να φωνάζουμε, διότι απλώς θα είμασταν ή τρελλοί, ή γκρινιάρηδες.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
            α.         Η Ε.Α.Α.Σ. σαν θεσμικός φορέας, να συνεργάζεται στενά με τις υπάρχουσες οργανώσεις, συνδέσμους κ.λ.π., πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, και με ένα συγκερασμό απόψεων, να τις χρησιμοποιεί εκεί που η ίδια, λόγω του ρόλου της, δεν μπορεί.
            β.         Να έλθει σε επαφή με τρία ή τέσσερα τουλάχιστον μεγάλα δικηγορικά γραφεία, με τα οποία να διαπραγματευθεί, και, αφού λάβει προσφορές για τις επικείμενες αγωγές για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, να τις κοινοποιήσει στο διαδίκτυο, προτείνοντας και την καλύτερη προσφορά. Δεν σας κρύβω ότι, οι περισσότεροι ήδη το ξέρετε, κυκλοφορούν διάφορες προσφορές συμμετοχής, με μία εξ αυτών, με μηδενικά έξοδα των συμμετεχόντων, ζητά το 4% του τελικού ποσού που θα εισπραχθεί.
            γ.         Να έλθει σε επαφή με τους πολιτικούς αρχηγούς, να απαιτήσει να μάθει, δεσμευτικά, τις προθέσεις τους, και να δώσει κατευθύνσεις κατά τις επερχόμενες εκλογές (υπάρχει έμμεσος ή τουλάχιστον νομιμοφανής τρόπος, π.χ. με τη σύγκριση των δεσμεύσεων που είναι διατεθειμένοι να υποστούν, κ.α.) σύμφωνα με το δόγμα «Ο εχθρός του εχθρού μου είναι σύμμαχός μου», ώστε όλοι να μάθουν, μια και καλή, ότι στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια, όχι μόνον δεν είμαστε πλέον δεδομένοι, αλλά, εάν χρειασθεί, γινόμαστε αντίπαλοι.
            Στο κάτω-κάτω της γραφής αυτός είναι ο ρόλος της ηγεσίας, να δίνει κατευθύνσεις, και να αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν. Και σ’ αυτό διαφέρει οι Ηγέτες από τους γραφειοκράτες προϊσταμένους. Αλλιώς άς καθίσουν στα σπίτια τους.
                                                                                                                     Αθήνα, 13/11/2014
                                                                                                                Δημήτριος Μπελιβανάκης
                                                                                                                     Αντιστράτηγος ε.α.
                                                                                                            Γεν. Γραμματέας Τάξεως 1973
Υ/Γ: Η εντός παρενθέσεως πρόταση προστέθηκε εκ των υστέρων, σε απάντηση παρέμβασης Συναδέλφου, ότι δεν επιτρέπονται πολιτικές τοποθετήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου