ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η Πορεία Αγάπης γιόρτασε τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα



Τον προστάτη της΄Αγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα (12 Νοε.) εόρτασε ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος της πόλης μας,

 «Πορεία Αγάπης»,με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον ι.ν.Αγίου Αθανασίου,(της οδού Ροϊδου) .

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο από τον Ιερέα του Αγίου Νικολάου π.Χρήστο (και την συμμετοχή των Ιερέων π.Κων/νου,π.Ευθυμίου και π.Εμμανουήλ)  για τους γνωστούς Ιεραποστόλους της Αφρικής (Αρχιμανδρίτες,π.Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο,π.Χριστοφόρο,π.Κοσμά ,π. Χαρίτωνα  και π.Ειρηναίο Magibi,τον Ουγκαντό Ιερέα ), τους  γνωστούς στη Λάρισα Αρχιμανδρίτες π.Αθανάσιο Μυτιληναίο (Πνευματικό ιδρυτή της Πορείας Αγάπης) και τον π.Σεραφείμ Δημόπουλο (γνωστό για την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για την εξωτερική ιεραποστολή),καθώς και για όλους τους  κεκοιμημένους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα.
Για τον΄Αγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα,Πατριάρχη Αλεξανδρείας,το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής και την ανάγκη να συνεχισθεί η συμπαράσταση και η βοήθεια στους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους (στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα),μάλιστα δε  σήμερα που οι ανάγκες αυξάνονται και καθίστανται περισσότερο-όσο ποτέ άλλοτε- πιεστικές-, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και Κύπρο (Ορθόδοξες χώρες που  πρωτίστως ενισχύουν την Εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή),ομίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Πορείας Αγάπης».
Ακολούθησε το κέρασμα,που ετοίμασαν με αγάπη, και προσέφεραν εθελόντριες κυρίες του Συλλόγου,στα γραφεία του (Κωλέττη 5).
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου