Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά, η Σπάρτη φιλοξένησε για λίγο τη μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο, που κρατά το ρεκόρ Γκίνες από το 2008.

Η σημαία αποτελεί έμπνευση του Σταμάτη Λιβέρη, ιδιοκτήτη ταβέρνας στον Φάρο του Κεριού στη Ζάκυνθο, ο οποίος κατέθεσε πολύ μεράκι αλλά και αρκετά χρήματα για τη δημιουργία της.
Με το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της θα μπορούσαν να είχαν ραφτεί περισσότερα από 130 κοστούμια. Το πλάτος της συγκρίνεται με το μήκος ενός Boeing 737 ενώ το ύψος της ξεπερνά το Αγαλμα της Ελευθερίας!Το μήκος της σημαίας είναι 36,9 μέτρα και το πλάτος της 18,1. Το ύφασμα ζυγίζει 70 κιλά και ράφτηκε στην Ελλάδα, ενώ η ιδέα γεννήθηκε το 2004 μετά την επιτυχία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.
Το 67 Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά ουσιαστικά άνοιξε με το ξεδίπλωμα της τεράστιας Ελληνικής σημαίας, στο προαύλιο του Διοικητηρίου Λακωνίας. Η σημαία πήγε στη Σπάρτη από τη Ζάκυνθο μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέν των Λακώνων “Ο Λεωνίδας” Θεοδώρου Σμυρνιού και του Δημήτρη Διαμαντάκου που γνώριζε τον κ. Λιβέρη.
Για να διαπιστώσετε το μέγεθος της σημαίας, δείτε τις εικόνες από το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο του φωτογραφείου APELA studio, το οποίο σηκώθηκε στα 100 μέτρα ύψος.