Υλικά
Για το παγωτό:

  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • Προαιρετικά: Λίγα – πολύ γλυκά σταφύλια + 1-2 φράουλες
Για τα μπισκότα:
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης – 200 γραμμάρια
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τη μια μπανάνα σε φέτες και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αν έχουμε και σταφύλια και φράουλες, τα βάζουμε να παγώσουν όλα μαζί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο μείγμα φρούτων η μπανάνα  πρέπει να υπερτερεί ποσοτικά, καθώς αυτή είναι που θα δώσει την κρεμώδη υφή στο παγωτό μας.
Ψιλοκόβουμε τη βρώμη στο μούλτι και προσθέτουμε την άλλη μπανάνα. Όσο δεν πολτοποιηθεί το ζυμώνουμεμε τα χέρια.
Σχηματίζουμε 4 μεγάλα μπισκότα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου (αν έχετε φούρνο ακριβείας, στους 177 καθώς η αρχική συνταγή ζητά 350 βαθμούς Φαρενάιτ).
Όταν κρυώσουν, βγάζουμε τα παγωμένα φρούτα από το ψυγείο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Το αποτέλεσμα είναι μια κρεμώδης γρανίτα που απλώνουμε στα μπισκότα.
Με αυτά που έχουμε μπορούμε να σχηματίσουμε δυο σάντουιτς, οπότε έχουμε δυο μερίδες, ή να σερβίρουμε το κάθε μπισκότο με παγωτό επάνω του οπότε έχουμε 4 μερίδες.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ένα νόστιμο και δροσιστικό νηστίσιμο γλύκισμα κατάλληλο και για δίαιτα, και για διαβητικούς (σε μικρή ποσότητα).