Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές διαπράττουν ένα τέτοιο έγκλημα. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν δολοφονήσει 150 γυναίκες, για τον ίδιο λόγο, μια εκ των οποίων έγκυο, στη Φαλούτζα του Ιράκ.
Οι τζιχαντιστές, αν και θέλουν να εμφανίζονται ως αυστηροί τηρητές του «ιερού νόμου», διατηρούν πορνεία και χρησιμοποιούν τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα. Με διάταγμα του 2013 δικαιολογούσαν τις πράξεις τους, λέγοντας πως το κάνουν «για την ανόρθωση του ηθικού των πολεμιστών».
Στο Ιράκ οι τζιχαντιστές δημιούργησαν δεκάδες μπορντέλα, επικεφαλής των οποίων έχουν τοποθετήσει μια εκ Βρετανίας, γυναίκα. Δραματικές είναι οι μαρτυρίες για την κατάσταση των άμοιρων αυτών πλασμάτων που έχουν πέσει στα χέρια τους και πωλούνται ως χρηστικά αντικείμενα.
Οι γυναίκες ξεγυμνώνονται στα σκλαβοπάζαρα, και αναλόγως των «προσόντων» τους πωλούνται σε μαχητές ή στέλνονται για «κοινή χρήση». Υπήρξαν περιπτώσεις που ανήλικα κορίτσια υπέστησαν βιασμό από 10 τουλάχιστον τζιχαντιστές, κατά σειρά.
Με αυτόν όμως, τον πραγματικό τρόμο, ουδείς φαίνεται να ασχολείται, καθώς η πολιτική έχει επιτρέψει στα κτήνη αυτά να εδραιωθούν σε μεγάλη εδαφική ζώνη στην Συρία και το Ιράκ.