ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΟΤΕ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΕΡΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

02/04/2014
Την στρατηγική του ΟΤΕ για την επόμενη τετραετία και κυρίως για το 2014, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις που θα γίνουν στα δίκτυα νέας γενιάς VDSL και 4G.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, ο Όμιλος θα επενδύσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια 1,2 δισ. ευρώ σε δίκτυα νέας γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, με στόχο για το 2014 η διείσδυση του VDSL να ξεπεράσει το 30% ενώ για τα 4G κινητά δίκτυα ο στόχος είναι κάλυψη του 70% του πληθυσμού.
Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι το 65% του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε ταχύτητες 50 mbps και ταχύτητες 100 mbps το 50% των κατοίκων της Ελλάδας έως το 2020.
Όσον αφορά στην στρατηγική του Ομίλου ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι αυτή θα πρέπει να στηριχθεί στη δημιουργία νέων εσόδων, έμφαση στις βασικές δραστηριότητες, μετασχηματισμό του ομίλου και πάνω απ΄ όλα η εμπειρία του πελάτη.
«Ο πελάτης θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμάζ και πρόσθεσε «στόχος είναι να είμαστε η πρώτη επιλογή».
Παραδέχθηκε ότι το 2013 ήταν μία δύσκολη χρονιά, προσθέτοντας, όμως, ότι «εμείς καταφέραμε να αντέξουμε και να πετύχουμε βιωσιμότητα. Δουλέψαμε με στρατηγική».
Σε ότι αφορά το προσωπικό, ο κ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στα σχέδια του Ομίλου νέο πρόγραμμα εθελουσίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο πρόγραμμα που ήδη υλοποιείται και αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων.
Ακόμη, τόνισε πως θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ (κτίριο ΟΤΕ Πατησίων, Σταδίου, Καλλιθέα, κτίρια σε νησιά κ.α.) και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις.
Επιπλέον ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον προκύψουν ευκαιρίες, να υπάρξει κάποια εξαγορά. «Υπάρχουν σχέδια για το μέλλον αλλά δεν μπορούμε να τα συζητήσουμε τώρα» είπε και πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ΟΤΕ είναι στην καλύτερη φάση του. Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Cyta στην Κύπρο.
Επίσης, ο κ. Τσαμάζ ανοιχτό άφησε και το ενδεχόμενο ενός νέου ομολογιακού δανείου, λέγοντας «πως δεν είναι στα σχέδια τώρα αλλά σε περίπτωση που θα μπορούσε να πετύχουμε μείωση του επιτοκίου δανεισμού γιατί να μην το κάνουμε».
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος για OTE- Cosmote στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ ισχυρά brand και τα οποία δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις.
Τέλος σημείωσε πως ο ΟΤΕ θα συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για το έργο Σύζευξις ΙΙ καθώς και στο έργο που αφορά την ανάπτυξη του δικτύου WiFi ελεύθερης πρόσβασης.

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου