ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Δημήτριο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: April 2, 2014 at 9:00 am, Last Updated: April 2, 2014 at 12:57 am
Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ.Γεροντόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.ΔημήτριοΣυνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο είχε την Δευτέρα 31 Μαρτίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Άκης Γεροντόπουλος, τελευταία ημέρα της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου. 

Με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ο κ. Γεροντόπουλος συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν την Ορθοδοξία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Έλληνες ομογενείς.
Μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή που με δέχτηκε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Έμαθα και άκουσα πολλά. ‘Αλλωστε, πιστεύω ότι η Εκκλησία μας είναι η βάση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι τα Πατριαρχεία μας είναι τα προκεχωρημένα φυλάκια όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Στηριζόμαστε στην Εκκλησία μας για να μπορέσουμε έτσι να μεταφέρουμε το μήνυμα του πολιτισμού μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.  Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ τον Αρχιεπίσκοπο, διότι κρατά τον Ελληνισμό ενωμένο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί ο Ελληνισμός με τη δουλειά του να προσφέρει και στη μητέρα πατρίδα».
Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως επειδή ο κύριος Υπουργός είναι από τους ανθρώπους που όχι απλώς πονούν την Ελλάδα, την Ελλάδα που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, αλλά την βλέπουν με μια προοπτική που συνδυάζει Ορθοδοξία και Ελληνισμό. Συνδυάζει την αιώνια αλήθεια πίστεως της Ορθοδοξίας με τις αιώνιες αξίες του ελληνικού πολιτισμού, που είναι διαχρονικές και παγκόσμιες. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είναι μετά πάθους σ’ αυτή την ιστορία, γυρίζει σε όλο τον κόσμο και έχει ήδη επισκεφθεί απόμακρα σημεία. Τον καλωσορίζουμε, τον ευχαριστούμε για την επίσκεψή του, τον ευχαριστούμε γιατί έμεινε μαζί μας και παρακολούθησε όλη την παρέλαση και μάλιστα με αυξημένο ψύχος. Του ευχόμαστε πλήρη επιτυχία στο έργο του».
Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε επίσης την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και ξεναγήθηκε από τον πατέρα Ιωακείμ, όπως και στο ομώνυμο σχολείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Στη συνέχεια μετέβη στο σημείο “Μηδέν” της Νέας Υόρκης. Εκεί, ο πατήρ Ιωάννης τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης την 11η Σεπτεμβρίου 2001, στα θεμέλια ανέγερσης του νέου Ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε καταστραφεί από την επίθεση κατά των δίδυμων πύργων.
Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου (3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου